Sony presenteert zijn nieuwe topsmartphone, de Xperia 1 VI

0
537

Sony presenteert met trots zijn nieuwe topsmartphone: de Xperia 1 VI. Met deze camera, die is uitgerust met een optische telelens met zoom, kun je opmerkelijk gedetailleerde opnamen maken van veraf met een vergroting tot 7,1x. Het brede, praktische brandpuntsbereik loopt van 85 tot 170 mm. De geavanceerde lens van deze camera staat ook garant voor een compromisloze beeldkwaliteit bij alle brandpuntsafstanden, zodat je boeiende professionele portretten kunt maken met prachtige bokeh-effecten. Het 24mm-groothoekobjectief is uitgerust met een “Exmor T for mobile”-beeldsensor en garandeert uitstekende prestaties bij weinig licht, evenals ultrasnelle autofocus dankzij AF-tracking met menselijke pose-schatting, geoptimaliseerd door kunstmatige intelligentie.

Entertainment gaat met de Xperia 1 VI in een hogere versnelling. Dankzij de AI-gestuurde beeldaanpassingstechnologie ‘Powered by BRAVIA’ biedt het scherm de weergavekwaliteit van Sony BRAVIA TV’s, terwijl de nieuwe luidsprekers geluid van hoge kwaliteit produceren.

Het maakt ook gebruik van Sony’s expertise op het gebied van beeldverwerking, audio en mobiele gaming om de audiovisuele verwachtingen te overtreffen, en biedt een batterijlevensduur van twee dagen. De Xperia 1 VI biedt een echte high-end ervaring.

Professionele, AI-ondersteunde fotografie

De Exmor T for mobile sensor, ontwikkeld door Sony en geïntegreerd in de 24 mm lens van de Xperia 1 VI, zorgt in combinatie met AI-verwerking voor een beeldkwaliteit die vergelijkbaar is met die van full-frame camera’s. Deze technologie garandeert ruisonderdrukking en een uitgebreid dynamisch bereik, zelfs bij weinig licht, en het vastleggen van video’s met filmische kleuren.

De optische zoom-telelens, die nu 7,1x zoom biedt, biedt een brandpuntsbereik van 85 mm tot 170 mm, met een maximale vergroting van ongeveer 2x en een minimale scherpstelafstand van 4 cm: de perfecte mogelijkheid om zonder speciale macrolens aan macrofotografie te doen.

Dankzij de optische zoom en vergrotingsmogelijkheden blinkt dit objectief uit in macro- en portretfotografie. Het legt high-definition beelden van verafgelegen onderwerpen vast met een compromisloze beeldkwaliteit. Daarnaast wordt bij macro-telefotografie de lensstructuur benut voor close-ups, waardoor gebruikers beelden kunnen vastleggen die worden gekenmerkt door scherpe details en een uitgesproken bokeh, die de visuele scherpte van het blote oog overtreffen. Dit vermogen maakt het mogelijk om complexe details vast te leggen, zoals het hart van een bloem, en garandeert zeer overtuigende resultaten voor de gebruiker.

Nieuwe AF-tracking met schatting van de menselijke houding – een AI-functie die is ingebouwd in camera’s uit de Alpha™-serie

De camera aan de achterzijde is uitgerust met AI-technologie die het menselijk skelet kan detecteren, waardoor een nauwkeurige AF-tracking wordt gegarandeerd, zelfs in moeilijke opnameomstandigheden waarbij het zicht op het onderwerp kan worden belemmerd. Deze geavanceerde functie zorgt voor stabiele en nauwkeurige tracking, waardoor de beeldopname in uiteenlopende omgevingen wordt verbeterd.

Een nieuwe Camera-toepassing biedt gebruikers een eenvoudige en intuïtieve manier om zichzelf uit te drukken.

De Camera-applicatie op de Xperia 1 VI heeft een belangrijke update gekregen en beschikt nu over een gebruiksvriendelijke interface die is ontworpen om vloeiende navigatie te bieden. Deze verbetering is gericht op gebruiksvriendelijkheid met behoud van een volledig scala aan creatieve gereedschappen, zoals opnamemodi (bijv. PSM) en aanpasbare kleurenpresets (bijv. Creative Looks). Met de Touch Tracking functie, die nu automatisch helderheid en kleuren aanpast, en de nieuwe Pro Video modus die diepgaande controle over instellingen biedt, kunnen gebruikers eenvoudig foto’s en video’s vastleggen met intuïtieve precisie en gemak.

Een nieuw, slimmer en helderder scherm

Het scherm van de Xperia 1 VI is geoptimaliseerd door BRAVIA en maakt gebruik van AI re-masteringtechnologie om contrast, kleur en beeldhelderheid te verbeteren. Deze technologie is net zo effectief voor je eigen content als voor streamingdiensten.

Om de leesbaarheid in zeer heldere omgevingen te verbeteren, is het nieuwe scherm 1,5 keer helderder dan zijn voorganger. De nieuwe Sunlight Vision-functie verbetert ook de zichtbaarheid buitenshuis door het beeld te verlichten en AI-verwerking toe te passen om overbelichte gebieden te elimineren, op basis van real-time beeldanalyse en omgevingshelderheid.

Premium geluid, via speakers of hoofdtelefoon

Met een nieuw high-end audiocircuit voor 3,5 mm bedrade aansluitingen, een verbeterde luidspreker en innovatieve audiotechnologieën geeft de Xperia 1 VI je muziek alle ruimtelijkheid, helderheid en kwaliteit die het verdient, of je nu een bedrade of draadloze hoofdtelefoon of full-stage stereoluidsprekers gebruikt.

De luidsprekerprestaties zijn aanzienlijk verbeterd. Door vervorming bij hoge volumes te verminderen en de lage frequenties te optimaliseren, zijn de geluidsdrukniveaus aanzienlijk verhoogd. Het resultaat is een nog krachtigere en meeslepende geluidservaring.

De Xperia 1 VI maakt gebruik van de nieuwste audioformaten en -technologieën, waaronder High Resolution Audio, High Resolution Wireless Audio, LDAC, Bluetooth LE Audio (Low Power) en Snapdragon Sound. Bij koppeling met bepaalde draadloze hoofdtelefoons wordt de geluidskwaliteit verder verbeterd door de Advanced Audio Coding (AAC)-verbindingsmodus in te schakelen, zelfs in drukke stedelijke omgevingen, voor een ononderbroken muziekervaring.

De beste batterijprestaties in de Xperia 1-serie

De krachtige en efficiënte 5.000 mAh batterij garandeert twee dagen normaal gebruik, en dat alles in een lichtgewicht behuizing die dunner is dan die van vorige Xperia-modellen. Het gecombineerde gebruik van dampkamer-warmteafvoer, een nieuw energiezuinig display en unieke energie-optimalisatietechnologie zorgt voor meer dan 36 uur onafgebroken videoweergave – ongeveer twee keer zoveel als voorgaande modellen.

De Xperia 1 VI is uitgerust met een snellaadmodus waarmee de batterij in slechts 30 minuten ongeveer de helft van zijn capaciteit kan bereiken. Het bevat ook een batterijbeschermingssysteem dat is verbeterd met Xperia Adaptive Charging-technologie om overladen te voorkomen en vier jaar optimale prestaties te garanderen. De Xperia 1 VI is compatibel met de nieuwe draadloze standaard Wi-Fi 7, waarmee gegevens razendsnel kunnen worden uitgewisseld voor een verbeterde gebruikerservaring.

Prestaties om je creativiteit de vrije loop te laten

Het ultra-intelligente Snapdragon 8 Gen 3 mobiele platform opent een nieuw tijdperk van mogelijkheden. Deze krachtige processor versterkt de AI-mogelijkheden van de Xperia 1 VI en levert ongeëvenaarde prestaties op het gebied van camera, audio, gaming en beeldscherm.

Een nieuwe functie voor het optimaliseren van games: FPS Optimizer

“FPS Optimizer optimaliseert dynamisch het processorgebruik en de framerate op basis van de spelomgeving. Touchinvoer is verbeterd en biedt nu drie trackingsnelheden en twee nauwkeurigheidsniveaus voor een ongeëvenaarde ervaring, zowel tijdens het gamen als tijdens live uitzendingen, waarbij reactiesnelheid essentieel is. De Snapdragon 8 Gen3 Mobile processor, met Snapdragon Elite Gaming, ondersteunt snelle, vloeiende gameplay en het bekijken van video’s.

Geavanceerd, tactiel ontwerp

Dankzij de gestructureerde achterkant is de Xperia 1 VI comfortabeler, functioneler en esthetischer. Het biedt een betere grip en de convexe microfabricage van het geharde glas, gecombineerd met een matte afwerking, maakt het beter bestand tegen vingerafdrukken en krassen op het oppervlak dan andere materialen.

De camera heeft een stevige metalen voet die degelijkheid combineert met functionele compactheid. Het ontwerp en de kleur zijn zorgvuldig gemaakt om perfect bij de camera te passen, waardoor deze er vanuit elke hoek high-end uitziet.

Het apparaat is verkrijgbaar in verschillende kleuren die passen bij jouw stijl: zwart, platina en kaki groen.

Respect voor het milieu en inclusiviteit

De productdoos en hoofdlade van de Xperia 1 VI zijn gemaakt van Sony’s originele materiaalmix van bamboe, suikerrietvezel en gerecycled papier, wat resulteert in plasticvrije individuele verpakkingen. In aanvulling op Sony’s voortdurende inspanningen om plastic te verminderen, is de tape die wordt gebruikt om verzenddozen te sluiten vervangen door papier om de verpakking milieuvriendelijker te maken.

Ongeveer 85% van de grondstoffen die worden gebruikt voor sommige onderdelen binnen en buiten het chassis zijn milieuvriendelijke harsen (gerecyclede harsen, harsen op plantaardige basis, etc.), zoals SORPLAS, een gerecycled brandvertragend plastic dat door Sony is ontwikkeld.

Sony’s missie is om de planeet en de mensen die erop leven te helpen. Van spraakbesturing tot grotere tekstgrootte, de Xperia 1 VI bevat een reeks toegankelijkheidsfuncties, zodat iedereen vrij kan communiceren, wat zijn of haar individuele behoeften ook zijn. De Xperia 1 VI bevat bijvoorbeeld een geluidsfunctie om gebruikers te informeren over de horizontale metingen van de camera tijdens het fotograferen. Daarnaast heeft Sony unieke verbeteringen aangebracht in de ‘TalkBack’-functie van Android, zodat menu’s op het scherm in een logische volgorde worden voorgelezen om de toegankelijkheid voor alle gebruikers te verbeteren.

Etui met standaard voor Xperia 1 VI (XQZ-CBEC)

De hoes die speciaal is ontworpen voor de Xperia 1 VI heeft een grip aan de onderkant voor eenvoudige bediening en stabiel fotograferen. Bovendien kan een nieuwe meegeleverde borgring aan de case worden bevestigd om de stabiliteit te verbeteren, terwijl de ondersteuning voor liggende en staande oriëntaties een praktische aanwinst is. De achterkant van het hoesje is een getrouwe weergave van het tactiele en functionele ontwerp van het achterpaneel van de 245, waardoor de integriteit van het ontwerp van het apparaat behouden blijft als het hoesje eenmaal is geïnstalleerd. De hoes is verkrijgbaar in drie kleuren die passen bij het apparaat en bevat de SORPLAS als een van de onderdelen.

Prijs en beschikbaarheid

De Xperia 1 VI is vanaf begin juni verkrijgbaar voor een adviesprijs van

€ 1.399.

Presentatievideo’s van de nieuwe Xperia 1 VI