Sony presenteert zijn duurzaamheidskampioen: de Xperia 10 VI en zijn 2-daagse batterijduur

0
153

Sony presenteert met trots zijn nieuwe smartphone in het middensegment: de Xperia 10 VI. Met een krachtige batterij die zorgt voor twee dagen autonomie in een lichtgewicht behuizing, is het bijzonder comfortabel in gebruik en gemakkelijk te hanteren met slechts één hand. Het waterbestendige scherm maakt gebruik van Corning Gorilla Glass Victus voor een langdurige duurzaamheid. Dankzij de verbeterde chipset en geoptimaliseerde batterij is de videostreamingtijd met ongeveer 10% verlengd ten opzichte van het vorige model. De Xperia 10 VI is ook uitgerust met een nieuwe ” Video Creator “-applicatie waarmee je eenvoudig kunt filmen en content kunt bewerken om snel video’s te maken. De stereoluidsprekers aan de voorkant zijn ook verbeterd ten opzichte van het vorige model, met een verhoogd maximaal volume en een breder dynamisch bereik dat verbeterde lage en hoge tonen biedt voor een nog helderder geluid.

Duurzaam en compact

De Xperia 10 VI is uitgerust met een batterij met hoge capaciteit die zorgt voor een superieure batterijlevensduur voor dagelijks kijken, luisteren en content vastleggen. Bovendien weegt hij slechts 164 gram dankzij het uitzonderlijk lichte en compacte ontwerp.

De batterij van de Xperia 10 VI blijft drie jaar lang intact dankzij de oplaadtechnologieën van Sony die zijn ontworpen om de batterij na verloop van tijd te sparen. Batterijbeveiliging voorkomt overladen, terwijl Xperia Adaptive Charging voortdurend het laadproces van de telefoon controleert om te voorkomen dat de batterij onnodig wordt belast. De oplaadsnelheid is ook verbeterd.

Dankzij de afmetingen van de behuizing (155 mm lang en 68 mm breed) kan de telefoon worden gepresenteerd in een zeer ergonomisch formaat en het achterpaneel is gemaakt van zacht aanvoelend, mat wit, halftransparant harsmateriaal. Het scherm is waterdicht en stofdicht volgens IP65/68 en voorzien van Corning Gorilla Glass Victus, dat extreem bestand is tegen vallen en krassen, voor een grotere duurzaamheid en een optimale ervaring.

Ondersteund door het Snapdragon 6 Gen 1 mobiele platform, verbeterde chipsetprestaties en geoptimaliseerde energie-efficiëntie besparen batterijduur en verlengen de videostreamingtijd met ongeveer 10% ten opzichte van het vorige model.

“Video Creator: de on-board applicatie om eenvoudig mini-video’s te maken van foto’s en video’s in de galerij

Met de toepassing “Video Creator ” kun je moeiteloos korte video’s maken van gemaakte foto’s en video’s. Selecteer gewoon de bestanden en pas de afspeeltijd aan om in minder dan een minuut een video te maken.

De dubbele achterlens biedt veelzijdige opnamemogelijkheden op basis van drie brandpuntsafstanden (16 mm, 26 mm en 52 mm). Dit komt overeen met een 2x optische zoom, waardoor je dicht bij onderwerpen kunt komen zonder bang te hoeven zijn dat de beeldkwaliteit afneemt. De camera beschikt ook over een functie voor chromatische effecten waarmee je foto’s kunt maken met een selectie vooraf gedefinieerde kleuropties en deze direct kunt uploaden naar sociale netwerken zonder dat je ze hoeft te retoucheren.

Optische beeldstabilisatie (OIS) is niet beperkt tot fotografie; het is net zo effectief bij video, voor de 26mm en 52mm groothoekobjectieven. Bij het opnemen van bewegende video’s zorgt Sony’s exclusieve Optical SteadyShot technologie voor heldere, stabiele resultaten.

De Xperia 10 VI vereenvoudigt het maken van opnamen dankzij de AI-ondersteunde Scene Detection-technologie, die autonoom de optimale instellingen selecteert om de perfecte foto vast te leggen.

Met Xperia is het nemen van selfies nog nooit zo eenvoudig geweest. De camera telt automatisch af vanaf 2 seconden zodat je de tijd hebt om je voor te bereiden op het nemen van je selfie.

Een bioscoop in zakformaat

Dankzij de stereoluidsprekers aan de voorkant en hun grotere dynamische bereik dan bij het vorige model, produceert hij een natuurlijk gebalanceerde geluidskwaliteit met geoptimaliseerde hoge en lage tonen. Bovendien is het 6,1 inch Full HD OLED-scherm voorzien van Triluminous Display voor mobiel, een technologie die oorspronkelijk is ontwikkeld voor Sony BRAVIA TV’s. Alle elementen zijn samengebracht om een absoluut meeslepende zakbioscoop te creëren.

Geniet waar je maar wilt van kwaliteitsentertainment dankzij de hoogwaardige geluids-, beeldscherm- en cameramogelijkheden van de Xperia 10 VI. Geniet urenlang onafgebroken van entertainment dankzij een krachtige batterij.

Natuurlijk ondersteunt de Xperia 10 VI Bluetooth-connectiviteit, inclusief LDAC, en is hij voorzien van een 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting, zodat je kunt genieten van geluid van uitstekende kwaliteit met een hoge resolutie via een bedrade of draadloze hoofdtelefoon. Bovendien verbetert de DSEE Ultimate-technologie de kwaliteit van je geluidsbronnen drastisch: op basis van Sony’s eigen AI-technologie reproduceert deze technologie audio-inhoud, zoals streaming audio, met een bijna hoge-resolutiekwaliteit.

Sony’s inzet voor duurzame ontwikkeling

De Sony Group heeft een “Road to Zero”-milieuplan opgesteld dat erop is gericht om tegen 2050 een milieubelasting van nul te bereiken. Om dit te bereiken onderneemt Sony actie en stelt het progressieve milieudoelen voor de middellange termijn vast, waarbij de groep ernaar streeft om plastic verpakkingsmaterialen voor nieuw ontworpen kleine producten tegen 2025 te elimineren.

De productdoos en het verpakkingsinterieur van de Xperia 10 VI zijn gemaakt van Sony’s originele materiaalmix van bamboe, suikerrietvezel en gerecycled papier, wat resulteert in plasticvrije individuele verpakkingen. Naast Sony’s voortdurende inspanningen om plastic te verminderen, is de tape die wordt gebruikt om verzenddozen te sluiten vervangen door papier om de verpakking milieuvriendelijker te maken.

Ongeveer 50% van de grondstoffen die worden gebruikt voor sommige onderdelen binnen en buiten het hoofdchassis zijn milieuvriendelijke harsen (gerecyclede harsen, harsen op plantaardige basis, etc.), zoals SORPLAS, een gerecycled brandvertragend plastic dat is ontwikkeld door Sony.

Toegankelijkheid

Van het activeren van spraakbesturing tot het vergroten van tekst, je kunt je Xperia 10 VI aanpassen aan je behoeften met behulp van toegankelijkheidsinstellingen en -toepassingen.

Accessoires

Hoes met standaard voor Xperia 10 VI

De Xperia 10 VI wordt geleverd met een reeks optionele omhulsels (in drie kleuren) met een praktische standaard voor live uitzendingen en videochats.

Deze ultraplatte hoes is ontworpen om strak om het chassis van de Xperia 10 VI te passen en combineert gebruiksgemak met functionaliteit. Er wordt ook een nieuwe handgreep meegeleverd voor extra comfort. Deze biedt niet alleen een stabiele grip op de vingers, maar ook rond de nek in combinatie met een nekband (niet meegeleverd). Sony’s gerecyclede SORPLAS maakt ook deel uit van de schelpcomponenten.

Prijzen en beschikbaarheid

De Xperia 10 VI is vanaf medio juni verkrijgbaar in blauw, zwart en wit voor een adviesprijs van €399.

ratio