Test – Het leven is vreemde ware kleuren

0
170

De Life is Strange-serie heeft sinds dit begin een sterke community dankzij een aangrijpend verhaal met de eerste titel van de serie en bood ons vervolgens een andere visie met de sequels. Hier verlaten we nog steeds een bekend landschap om Alex te ontmoeten in deze Life is Strange True Colors. 

Geen episodisch formma meer.

Life is Strange had ons gewend aan een episodisch format dat voor- en nadelen had. Aan de ene kant hadden we een spel dat evolueerde over de afleveringen en aan de andere kant … We moesten even wachten op het einde van het verhaal. Voor True Colors zitten we aan een One Shot-aflevering met verhaal-DLC die het universum later compleet moet maken. We zullen alleen jammer vinden dat de titel voor een kortere levensduur tegen een hoge prijs wordt verkocht dan de vorige afleveringen. Tel 12 uur om het in een rechte lijn te overwinnen. Een beetje meer als je alle aanvullende inhoud in de titel wilt doen. Voor de rest van de titel zullen fans van Life is Strange blij zijn om te zien dat er niets is veranderd en dat de titel een formule krijgt die werkt. Tussen zijn mix avontuur, vertelling en Point and click.

De kleur van emoties. 

Aan de zijkant van het verhaal spelen we Alex Chen die zijn broer in een bergdorpje kwam ontmoeten na een paar jaar scheiding van hun ouders. Behalve dat Alex hier geen gemakkelijke jeugd had vanwege een gave die bezit. Die van het zien en voelen van de emoties van anderen. Het is in deze gemoedstoestand dat je zult moeten leren om dit alles te beheren. We zullen niet meer zeggen over het verhaal omdat we de elementen die een langdurige reünie zullen verstoren niet willen bederven. Vergeet niet dat de titel veel keuzes zal bieden en dat deze allemaal een impact zullen hebben op een van de mogelijke eindes van de titel. En het volstaat om te zeggen dat er een aantal is, dus het is aan jou om de juiste keuze te maken en je niet als de slechtste persoon te gedragen. Behalve dat dat je doel is. De impact van keuzes zal nog meer te zien zijn in het avontuur tijdens een LARP of alles wat je hebt gekozen zal er invloed op hebben. Een goed idee dat helaas niet genoeg wordt uitgebuit naar onze smaak. Tot slot is Life Is Strange True Colors een aangrijpende titel met een goede soundtrack, uitstekend geschreven personages en een aangrijpend hoofdplot. Je kunt niet onmatig blijven tijdens een lange spelsessie. We hadden alleen maar meer vrijheid en keuze mogelijk willen hebben en vooral meer impact op onze keuzes. https://www.youtube.com/watch?v=nePALege8dg

LAISSER UN COMMENTAIRE

S'il vous plaît entrez votre commentaire!
S'il vous plaît entrez votre nom ici