na 41 jaar kondigt Atari de remake van Haunted House aan!

0
407

Atari grijpt terug naar zijn roots op het gebied van horror met Haunted House, een Roguelite revival van zijn allereerste survival horror game, uitgebracht in 1982 op de Atari 2600. Nu opnieuw vormgegeven als een infiltratie-horroravontuur door Orbit Studio, de makers van Retro Machina, komt Haunted House op 12 oktober 2023 uit op pc en consoles

Bekijk de Haunted House-trailer hieronder

headerImage

Met een onverwachte macabere charme haaltHaunted House inspiratie uit de klassiekers terwijl het moderne functies bevat, waardoor een unieke 2D isometrische horrorervaring ontstaat waarin stealth en strategie voorrang krijgen op spanning .

In Haunted House kruipen spelers in de huid van Lyn Graves, het nichtje van de beroemde schatzoeker Zachary Graves. Als Lyn hoort dat haar oom is verdwenen, gaat ze samen met haar vrienden op onderzoek uit in zijn landhuis. Al snel worden Lyns vrienden vermist, waardoor ze gedwongen wordt om ook naar hen op zoek te gaan. Om Lyns oom en vrienden te vinden, moeten spelers het opnemen tegen verschuivende muren, onvoorspelbare vijanden en allerlei valstrikken om een einde te maken aan de geesten die het landhuis hebben geteisterd . Als Lyn bezwijkt voor een kwade geest, komen spelers bij de ingang van het spookhuis terecht en worden ze geconfronteerd met een compleet nieuwe indeling van de vloer en anders opgestelde vijanden, waardoor ze elke keer weer een unieke ervaring beleven

De belangrijkste kenmerkenvan Haunted House

  • Een avontuur voor alle leeftijden: achter de grillige, cartooneske graphics schuilt de spanning en sensatie van Haunted House! De game flirt tussen het grappige en het angstaanjagende en is dankzij de op stealth gebaseerde gameplay en lichte gevechtsscènes geschikt voor iedereen.
  • Er zijn talloze personages vrij te spelen: terwijl Lyn het spookhuis verkent, bevrijdt ze een voor een haar gevangen vrienden, die vervolgens speelbare personages worden en gebruikt kunnen worden om het landhuis verder te verkennen. Elk personage heeft zijn eigen unieke eigenschappen en biedt een totaal nieuwe ervaring, afhankelijk van met wie spelers het landhuis verkennen!
  • Veel Atari Easter Eggs: de game zit vol met verzamelobjecten en easter eggs die gebaseerd zijn op de originele Haunted House-game en andere klassiekers uit het gouden tijdperk van Atari. Spelers kunnen ze zoeken en verzamelen voor beloningen!
  • Zeiden we ‘stealth’? omdat er minder gevechten zijn, moeten spelers zich concentreren op stealth en het oplossen van puzzels met behulp van het arsenaal aan vallen en voorwerpen dat ze tot hun beschikking hebben.
headerImage

Haunted House is ontwikkeld door Orbit Studio en uitgegeven door Atari. Het spel verschijnt op 12 oktober 2023 voor pc, PlayStation 4 en 5, Nintendo Switch, Atari VCS en Xbox One en Xbox Series X|S. Ga voor meer informatie naar de officiële website

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in