Review – American Arcadia

0
279

Na een jaar wachten is American Arcadia eindelijk verkrijgbaar! Raw Fury, de uitgever aan wie we heel wat goede titels te danken hebben, biedt ons het nieuwste van de Out of the Blue studio. Deze titel is bedoeld om de verschillende narratieve muren af te breken, dus we kunnen wel zeggen dat we allemaal enthousiast waren toen het werd aangekondigd.

Zoveel verwijzingen.

American Arcadia vertelt het verhaal van Trevor Hills. Hij is een kantoormedewerker die in het stadje Arcadia woont. Zijn vredige leventje wordt al snel op zijn kop gezet wanneer er vreemde dingen om hem heen gebeuren. Op dat moment begint ons personage vragen te stellen en een ontmoeting doet hem beseffen dat alles een illusie is.

Die illusie? American Arcadia, een realityshow die al meer dan 55 seizoenen loopt en 24 uur per dag wordt uitgezonden. En hun enige uitweg? De dood! Als je impopulair wordt bij het publiek, lig je eruit. En je staat precies in de vuurlinie.

Ik kan het net zo goed meteen zeggen, de manier waarop het is opgebouwd en verteld betekent dat de 7 uur gameplay moeilijk te missen zijn. Je bent verslaafd van begin tot eind. Alleen is dit genre niet voor iedereen weggelegd. En de herspeelbaarheid is ook klote, want de titel heeft maar één einde.

De algehele setting is eenvoudig en doeltreffend, en aangrijpend. En laten we de soundtrack niet vergeten, die is er om je op elk moment te begeleiden, en ik kan het net zo goed meteen zeggen: die is top voor de titel en op elk moment!

Narratie staat centraal!

Deze satire van de VS is aangrijpend, omdat je je realiseert dat de diepgang van elk personage of elke situatie het geheel coherent maakt. Ook de vormgeving voegt een laag toe aan dit alles om de ervaring meeslepend te maken. Het heeft een retro-futuristisch jaren 70 gevoel. Je raakt snel verslaafd.

Het is moeilijk om meer te vertellen over het verhaal en de situaties zonder spoilers. Ja, American Arcadia is een titel die niet makkelijk uit te leggen is zonder het spel zelf te verpesten.

Sociale interactie.

Laten we het tot slot hebben over de gameplay. Dit is een titel die gebruik maakt van interactie. En het is heel gemakkelijk om het onder de knie te krijgen. Het bijzondere is dat je soms één of twee personages bestuurt. Of twee tegelijk. En het is heel eenvoudig. Je hoeft niet vast te lopen.

Het ene deel van de titel speelt zich af in 2.5D, met platformactie, infiltratie en meer. En in het andere deel is er een FPS-weergave waarin je verschillende puzzels moet oplossen.

In beide gevallen is er niets ingewikkelds aan de hand. Behalve dat het makkelijk is om in het spel op te gaan. Wat valt er nog meer te zeggen over de titel? Nou, dat het lineair maar diepgaand is. Dat het verhaal je gedurende de 7 uur gameplay zal vasthouden. En dat het je niet onverschillig laat. American Arcadia is een geweldig spel dat iedereen minstens één keer zou moeten spelen, mits je van de stijl houdt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in