Review – Mr Run and Jump

0
126

Atari gaat door met het aanpassen van cultgames, deze keer met Mr Run And Jump. Een simplistisch personage dat kan springen, duiken en rollen. Met andere woorden, basic, klassiek en hardcore.

Rennen en springen…

De titel lijkt op alle andere games in het genre, behalve die ene keer dat het een van de pioniers was. Dit is dus een moderne versie die je snel aan Meat Boy of Celeste zal doen denken. Ja, je moet van val naar val springen, van spike naar spike en van vijand naar vijand. Alles wat je raakt, wil je dood hebben.

Grafisch is het spel erg mooi, een mooi eerbetoon aan het Atari-tijdperk met zijn zwarte achtergrond en neonresten. De graphics en gameplay zijn simplistisch. De titel is een herinnering aan een geweldig tijdperk, en het is belangrijk om het scherm niet te overbelasten zodat het er geweldig uitziet!

De eerste wereld is anekdotisch moeilijk, maar als je eenmaal voorbij de eerste wereld bent, moet je afscheid nemen van respijt. Maar als je daar eenmaal voorbij bent, is er geen respijt meer… Het spel wordt steeds moeilijker en je moet al snel het rollen en duiken onder de knie krijgen. Het komt erop neer dat je je bewegingen precies goed moet doen.

Steeds weer doodgaan…

De moeilijkheid komt niet per se door de bewegingen van het personage. Maar eerder zoals in een vergeten tijdperk. Het geheel. Sprongen moeten tot op de millimeter nauwkeurig worden berekend. Zo erg zelfs dat je gek wordt als je spikes in de grond steekt om een sprong te maken.

Laten we de verzamelobjecten niet vergeten. Die zijn er ook. Aan de ene kant moet je edelstenen verzamelen. Die heb je niet nodig om iedereen te laten zien dat je alles hebt verzameld. Maar om de laatste wereld vrij te spelen.

Nou, veel meer valt er over de titel niet te zeggen. Het is een mooie Die en Retry met een pakkende soundtrack. Fans van Super Meat Boy en Celeste zullen dol zijn op het spel. Nieuwkomers zullen de betekenis van lijden begrijpen. Ja, je zult lijden. Maar de titel is goed onder de knie en de moeilijkheidsgraad is snel te overwinnen als je de tijd neemt om je obstakels te begrijpen. Een must-have!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in