The Grinch: Christmas Adventures is vandaag uit op consoles en PC

0
433
Bandai Namco Europe, Outright Games, een wereldwijde uitgever van interactief entertainment voor het hele gezin, en Dr Seuss Enterprises, een wereldwijd kinderentertainmentbedrijf, hebben zojuist de release van The Grinch: Christmas Adventures aangekondigd. Jong en oud kunnen in dit nieuwe avontuur gebaseerd op het verhaal “How the Grinch Stole Christmas , geschreven en geïllustreerd door Dr. Seuss, spelen in het hart van het kleine stadje Chouville. De titel is nu verkrijgbaar op Nintendo Switch in fysieke versie en op Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch en pc in digitale versie.
Activa
Of je nu solo speelt of met z’n tweeën in de lokale co-op modus, spelers kunnen in de huid kruipen van de Grinch of Max, zijn trouwe viervoeter, die vastbesloten zijn om Kerstmis te verpesten en cadeautjes te stelen van de inwoners van Chouville. In dit 2D platformspel moeten spelers levels voltooien om puzzelstukken te verzamelen en speciale vaardigheden vrij te spelen. Vermomd als de kerstman of op hun snowboard kunnen ze door de straten van de stad racen en de kerstsfeer bederven!

De titel nodigt spelers uit om paden te kruisen met personages uit het sprookje in drie kleurrijke, feestelijke werelden – de grot van de Grinch, het platteland en Chouville – allemaal trouw aan de illustraties van Dokter Seuss. Ze moeten de Grinch helpen de ware geest van Kerstmis te ontdekken en de grootte van zijn hart te verdrievoudigen!

Het verhaal van de Grinch, voor het eerst gepubliceerd in 1957, heeft de harten van miljoenen gezinnen veroverd en maakt deel uit van de lange traditie van kerstverhalen. Het vervolg is eerder dit jaar gepubliceerd door Dr Seuss Enterprises en Random House Children’s Books en speelt zich een jaar na de gebeurtenissen in het boek af. Terug in Chouville probeert de Grinch de kerstkrans met de spectaculairste boom te winnen. Op dat moment neemt een oude bekende het op zich om hem een waardevolle les over de kerstgedachte te leren. Sinds het begin heeft de franchise alle records gebroken: de hashtag #grinch heeft 9,3 miljard views verzameld op TikTok, de licentie heeft meer dan 15 miljard impressies gegenereerd in 2022 en de verfilming “The Grinch” die in 2018 uitkwam is de populairste kerstfilm ter wereld geworden

“Het is een eer om samen te werken met Dr Seuss Enterprises om het geliefde verhaal van The Grinch naar de wereld van videogames te brengen,” zegt Stephanie Malham, COO van Outright Games Ltd. “Dankzij dit project kunnen we het betoverende verhaal van The Grinch naar een hele nieuwe generatie brengen. Het was een spannende ervaring om deze kerstklassieker in een nieuw interactief formaat te gieten.”

“The Grinch en zijn verhaal behoren tot de meest geliefde kerstverhalen in de publieke belangstelling,” zegt Hernán Castillo, CTO van Casual Brothers Ltd. “Het team heeft ernaar gestreefd om trouw te blijven aan de geest van het boek en tegelijkertijd een side-scrolling platformgame af te leveren die is ontworpen om maximale toegankelijkheid te bieden aan fans van alle leeftijden en vaardigheden.”

The Grinch: Christmas Adventures is nu verkrijgbaar op Nintendo Switch in fysieke versie en op Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch en pc in digitale versie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in