Elon Musk en Twitter, of het verhaal van de grootste overname in de geschiedenis.

0
106

Elon Musk praat al een tijdje over het kopen van Twitter. Behalve dat Twitter niet gemakkelijk veroverd leek te willen worden. En wat meer en meer op een Musk telenovela is gaan lijken, komt eindelijk tot een einde. Met een aankondiging van een overname voor 54,20 dollar per aandeel, is de vroegere 9,2% eigenaar van het merk de algemene eigenaar van Twitter geworden voor een koele 43 miljard dollar. 43 miljard. In PlayStation 5, dat zijn slechts 100 miljoen PS5’s… Gewoon om een idee te krijgen van de schaal.

Maar met welk doel?

Elon Musk heeft aangekondigd dat het zijn doel is om de vrijheid van meningsuiting weer op de kaart te zetten. Ja, maar in de praktijk kan dit gevaarlijk worden. Want als iedereen het recht heeft om alles te zeggen zonder risico. Wij zullen ons snel bevinden in een gasfabriek die allerlei excessen en vooral gratuite agressies toelaat zonder enig risico op represailles van het platform.

Ook de terugkeer van massale misinformatie is waarschijnlijk

Maar om daar te komen, had Elon Musk verschillende voorstellen gedaan. Sinds januari, probeert de man zo goed als hij kan het platform te krijgen. Vooral omdat het platform niet in handen zal zijn van een bedrijf van Elon Musk zelf, maar van hem persoonlijk. En het is vermeldenswaard dat in het verleden dit soort overnames niet zo enorm waren, zoals Facebook met Whatsapp voor 22 miljard of LinkdIn door Microsoft voor 26,2 miljard. Hier zijn we op de dubbele alleen voor persoonlijke redenen. Voorlopig weten we niet wat Elon Musk echt met het platform zal doen en welke herstructurering hij zal toepassen. Dus de toekomst zal het ons snel genoeg vertellen.

LAISSER UN COMMENTAIRE

S'il vous plaît entrez votre commentaire!
S'il vous plaît entrez votre nom ici