Test – Xiaomi 12, 12 X en 12 Pro – Het goede, het slechte en het lelijke.

0
85

De Xiaomi reeks komt terug naar ons voor het 12 model met 3 modellen. En voor deze test, zullen we ons richten op de middelste van de drie modellen met de Xiaomi 12 dan de X en de Pro met verschillende vergelijkingen. Wij hebben de tijd genomen om de smartphones te testen, zodat u een concreet oordeel kunt geven.

Niet de kleinste, maar ook niet de grootste.

Zoals elk jaar brengen de merken hun top-of-the-range smartphones uit. Onder het pro-model vinden we de 12, die compacter en klassieker is. Maar vooral met een meer betaalbare prijs. Behalve dat de vergelijking niet ophoudt bij de grootte. Wij betreuren het dat de foto minder veelzijdig is dan op de PRO en dat we ook de adaptieve verversing verliezen die een basisnorm aan het worden is. Het is echter niet allemaal slecht, Xiaomi is in staat om zijn smartphone op een betaalbaarder prijspunt te plaatsen en zo het gebruikersbestand van het merk uit te breiden. Daarmee komt de smartphone op minder dan 900 euro en kan hij concurreren met de Galaxy S22 of Oneplus, die ook proberen het publiek te veroveren.

Een ontwerp om ze te veroveren.

Visueel is de Xiaomi 12 fysiek identiek aan de 12 Pros. Zelfs als de locatie van de fotosensoren kleiner is. Aan de kant van het paneel vinden we een grootte van 6,28 inch voor 80,6% van de bezetting. Dit zal banaal lijken, maar het merk heeft de moeite genomen om naar zijn gemeenschap te luisteren met een smartphone die minder breed is dan in het verleden, wat de grip vergroot. Voor de rest, tussen hem en de prof, geen verandering. We zitten op Gorilla Glass Victus wat een basis is in 2022, Bluetooth 5.2 en wifi 6E. Helaas heeft de smartphone geen IP68-certificering, wat voor ons een basiskenmerk van high-end telefoons zou moeten zijn. Wat het geluid betreft, de stekker ontbreekt nog, zoals overal op dit moment. Maar we behouden het geluidsgedeelte van de oude modellen door het een beetje te verbeteren. Met Harman Kardon in de leiding van het geluid, weten we dat Xiaomi ons een solide basis wil bieden voor het geluid.

Top scherm, maar…

Het scherm is, zoals je hebt gehoord, 6,0 inch. Geen QHD+ hier, maar full HD+ voor een resolutie van 419pp. Dus ja, dit is een Amoled-scherm en geen LTPO dat meer en meer een hoofdbestanddeel van de high-end wordt. De vernieuwingsfrequentie kan echter worden ingesteld op 120 hertz, die afhankelijk van uw gebruik kan worden verlaagd tot 60 hertz. Maar je kunt het ook zelf instellen. Wetende dat uw batterij minder te lijden zal hebben met 60Hz dan met 120Hz. We merken echter op dat de kleurweergave beter is op de 12 dan op de 12 Pro. Zeker als gevolg van een Amoled-scherm tegen de nieuwe Ltpo, wat in deze begintijd nog het geval is.

Geen compromis over kracht.

Xiaomi heeft besloten om de Snapdragon 8 gen 1 met 8 GB RAM op dit model te houden. En dat is precies wat de 12 Pro ook biedt. Dus geen zorgen daar. De smartphone hapert ook niet bij multitasking en biedt daarom altijd vloeiendheid. Niet zo goed op de foto, maar nog steeds top. De 50 megapixel module is behouden, maar met een andere sensor. De 12 is uitgerust met een Sony IMX766, terwijl de PRO een IMX707 zal hebben. De andere sensoren zijn een 13 megapixel ultra-groothoeklens en een 5 megapixel telelens. We merken op dat de Pixel Binning aanwezig is op de smartphone en fijnere en completere foto’s zal bieden. Hij mist echter enorm aan de kant van zijn nachtmodus. En dat is jammer, want de concurrenten zijn beter op dit niveau. Aan de voorkant vinden we een 32 megapixel sensor die doet wat we van hem vragen. Je kunt er ook 1080P mee opnemen met 60 fps. Voor de rest is video mogelijk in maximaal 8K 30 fps. Wat nogal gek is als je bedenkt hoe weinig mensen de volle 4K hebben gehaald.

De pezen van de oorlog… De batterij.

De Xiaomi 12 heeft een batterij van 4500 mAh. Met andere woorden, geen gekke batterij. Maar gelukkig wordt de smartphone geleverd met een 67 watt oplader waarmee je hem in 40min kunt opladen. En een derde van de batterij terugwinnen in 10 minuten. Dus geen opladen meer ‘s nachts. Je kunt het inpluggen als je je klaarmaakt ‘s morgens.

Xiaomi 12 Pro: De premium volgens Xiaomi.

Aan de kant van de 12 Pro vinden we een 6,7 inch paneel voor 89 procent dekking en in WQHD+ in dolby vision! Met andere woorden, dit is een van de beste platen op de markt. Deze heeft dezelfde processor, maar kan tot 12Gb RAM gaan in plaats van 8. Dit betekent dat de smartphone nog vloeiender zal zijn en een beter geheugenbeheer zal bieden. Aan de fotokant biedt de Xiaomi 12 Pro de luxe van 3 50 megapixel sensoren zonder compromis. Het is een primeur om te zien dat een smartphone 3 gelijkwaardige sensoren heeft. Dit duwt Xiaomi naar de voorhoede van fotofoons. Maar we zijn ook niet op ons best. Er zijn nog veel gebreken. De Xiaomi 12 Pro biedt echter een van de beste fotosmartphones in nachtmodus. Het grootste minpunt van de sensoren zal zijn dat de foto’s vaak afgevlakt en weinig gedetailleerd lijken. Dit doet echter geen afbreuk aan het onderwerp. Voor de rest, geen verandering aan de voorkant of de video. Een batterij versterkt door een snelle lading. Dit is het woord dat Xiaomi ons heeft gegeven. En we zullen niet liegen, de batterij smelt als sneeuw voor de zon. Maar dankzij de 120W-lader laadt de smartphone in 7 minuten op tot 50 procent en in minder dan 25 minuten tot 100 procent. Pure vreugde, want je hoeft je geen zorgen te maken dat je je telefoon niet in minder dan 10 minuten kunt opladen.

Xiaomi 12 X: De kleinste van de serie.

In de reeks van Xiaomi 12, eindigen we de reeks met de 12 X. Als deze wordt voorgesteld als een open deur naar het nieuwe model met compromissen, blijft het daar niet bij. Deze is vergelijkbaar met de Xiaomi 12 met bijvoorbeeld zijn amoledscherm en zijn 50 megapixel camerasensor. Hij maakt echter geen gebruik van een Snapdragon 8 gen 1, maar van een Snapdragon 870, die vroeger de topklasse-processor was. We zouden een Snapdragon 888 hebben gezien. Zijn kracht zal liggen in het feit dat hij verkrijgbaar is voor minder dan 600 euro en zal aankloppen op de deur van de kleinere high-end en mid-range markten. Maar met eersteklas materialen zoals Gorilla Glass Victus. Het basismodel wordt geleverd met 8 GB ram, maar kan worden uitgebreid tot 12 GB. Op het gebied van fotografie doet deze het ook erg goed, ook al biedt hij minder details dan de Xiaomi 12. Het nadeel zal zijn dat de smartphone ook compatibel is met 67W opladen, maar niet wordt geleverd met het. En dat is jammer, want je zult ervoor moeten betalen om te profiteren van alles wat de smartphone te bieden heeft.

12 X, 12, 12 Pro heeft zijn eigen strijd.

U zult het begrepen hebben, Xiaomi komt hier met 3 smartphones met 3 verschillende visies, maar dicht bij elkaar. En zal alle portemonnees kunnen passeren in de reeks Xiaomi 12. Liefhebbers van kracht en precisie zullen natuurlijk naar het Pro-model gaan. Terwijl anderen zullen gaan voor de Xiaomi 12 of 12 X, afhankelijk van hun behoeften. Persoonlijk ben ik, na alle tests, meer aangetrokken tot de 12 Pro, die alles biedt zonder concessies en zich aan alle situaties aanpast. Terwijl onze redacteur meer plezier had met de klassieke 12. Wij raden de 12 X aan voor de kleinere portemonnee of de eerste premium smartphone voor een tiener. Onze test- en vergelijkingsvideo’s zijn hier te vinden op 27 april 2017. We hebben ook een unboxing gedaan op Twitch die deze week ook op YouTube te vinden zal zijn.

LAISSER UN COMMENTAIRE

S'il vous plaît entrez votre commentaire!
S'il vous plaît entrez votre nom ici