Persbericht: 32 jonge uitvinders redden de planeet met hun coolste projecten

0
133
In Technopolis Mechelen lieten 32 jonge uitvinders hun creativiteit de vrije loop tijdens Coolest Projects, het CoderDojo Belgium-evenement dat uitvinders in de kijker zet. Hun opdracht: ideeën uitwerken rond het thema « Save the Planet ». Meer dan 250 mensen kwamen deze unieke uitvindingen ontdekken.
Voor het eerst sinds de pandemie van het coronavirus kon het jaarlijkse evenement Coolest Projects weer plaatsvinden in Technopolis. Met dit evenement wil CoderDojo Belgium jongeren aanmoedigen om ideeën en producten te ontwikkelen door middel van codering en digitalisering. CoderDojo wil jonge meisjes en jongens warm maken voor computers en technologie. 32 deelnemers stelden hun 23 projecten voor tijdens de 2022 editie van Coolest Projects. Prijzen voor originele projecten Veel uitvindingen spraken tot de verbeelding, zoals een zonnepaneel dat meedraait met de zon, een Autonome Darts Robot die zelf kan darten en uiteindelijk beter moet worden dan de gemiddelde mens, of een digitaal leerbord dat leraren en leerlingen moet helpen beter te leren. Alle drie de projecten vielen in de prijzen. De People’s Choice Award – officieel de Most Popular Project Award – ging naar « Red Je Wereld » van Marcel Vanmoerbeke, Nolle Parent en Lukas Van Camp. Deze drie vrienden werkten samen aan een videospel dat ze volledig zelf ontwikkelden. Dit spel biedt drie kleine spelletjes waarmee je virtueel voor de planeet kan zorgen.
De prijs voor het coolste project ging naar « Our Planet, Our Impact » van Amaury Tiznado Yuksel. Hij ontwikkelde een meertalige website waar bezoekers hun impact op de planeet kunnen berekenen en tips krijgen over hoe ze hun voetafdruk kunnen verkleinen. De Coolest Group Award ging naar de studenten van WICO in Lommel. Zij ontwikkelden drie projecten: een bijenteller, een detector voor bomenkap en een detector voor bosbranden. De volgende generatie zal de wereld redden  » Het was geweldig om iedereen na twee jaar weer in levende lijve te zien. We vonden het geweldig om al het enthousiasme weer te voelen. Het thema van dit jaar was « Save the Planet » en we zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe generatie er alles aan zal doen om de wereld te redden, » zegt Cindy Smets, algemeen directeur van CoderDojo België. Het feit dat Coolest Projects plaatsvindt in Technopolis is geen toeval. Deze plek is het ultieme experimenteercentrum voor jonge uitvinders en brengt kinderen dichter bij technologie en wetenschap. « Iedereen kan bijdragen tot een betere toekomst en een verschil maken. Daar was ik al sterk van overtuigd en vandaag heb ik het als jurylid met eigen ogen gezien », zegt Stephane Berghmans, CEO van Technopolis.

LAISSER UN COMMENTAIRE

S'il vous plaît entrez votre commentaire!
S'il vous plaît entrez votre nom ici