Test – Het Caligula Effect 2

0
158

Het Caligula Effect, als de serie je nog steeds niets vertelt, weet dat we achter de naam niet minder vinden dan de grote Tadashi Satomi die de schrijver was van de eerste delen van Persona. Als het eerste deel een beetje moeite heeft gedaan om thuis een plek voor zichzelf te maken en ook de remake, geeft de studio niets op en keert terug met The Caligula Effect 2. Een titel die niet veel risico neemt, maar wel een eigen potentie heeft. 

Een bezoeker van elders…

Hoewel de eerste titel het scenario van al deze personages afsloot, bleven veel vragen onbeantwoord. En het was best moeilijk om je een vervolg voor te stellen zonder een wiebelig haar te zijn. En toch is het de keuze van de studio om ons een vervolg aan te bieden dat zich kort na de gebeurtenissen van het eerste deel afspeelt. We waren klaar met de wereld van Möbius en toch verschijnt er een nieuwe vocaloid onder de naam Regret met zijn virtuele wereld: Redo. Kortom, de toonhoogte blijft hetzelfde, mensen lijden aan een onbekende ziekte die hen in onze wereld in coma stort, maar in werkelijkheid transporteert ze naar deze alternatieve wereld. De basistoon lijkt eenvoudig en toch is het zonder spoilers veel complexer dan het lijkt. Wees echter voorzichtig, als je de eerste titel niet hebt gemaakt, zul je niet alles begrijpen. En wees weer voorzichtig, als je anglofoob bent… De titel wordt in onze landen niet in het Frans vertaald, maar alleen in het Engels.

Klassieke JRPG. 

De titel zal niet sorteren in de originaliteit van het genre. We bevinden ons in een puur JRPG-constructie en -mechanica. Kortom, exploratie, veel en andere NPC's en veel blabla. In ruil daarvoor biedt de titel vrij lange en zeer tactische gevechten. De game draait op een tijdelijkheidssysteem waarmee je ofwel veel aanvallen kunt koppelen met het feit dat ook je vijanden zich dan aan hartvreugde kunnen geven. Of om het terug te duwen en dan op je beurt massaal te ketenen. Dit maakt het enerzijds mogelijk om zwakke vijanden snel te verslaan of anderzijds om de vijandelijke aanval in de endangerment bus te kunnen vertragen en voorkomen. Tot slot is The Caligula Effect 2 geen titel die iedereen zal bevallen. Aan de ene kant zal de traagheid naar de Jrpg die zich enorm richt op de dialogen veel frustreren. Ook het unieke vechtsysteem zal niet iedereen bevallen. Maar als je van JRPG's hield en van een uniek vechtsysteem hield op een soundtrack die uitpakt. Dan zult u blij zijn om door deze aangrijpende suite te bladeren die het defect heeft een te langzame start te hebben.

LAISSER UN COMMENTAIRE

S'il vous plaît entrez votre commentaire!
S'il vous plaît entrez votre nom ici