TEST – LAATSTE VAN ONS 2

0
135

Een titel die op de haar valt ten opzichte van de huidige wereldsituatie! Als het 7 jaar duurde om de terugkeer van Joel en Ellie te zien. Het kan niet gezegd worden dat de geschiedenis niet weet hoe ze het zonder moet doen tijdens drama's. Tussen het enorme lek en het uitstellen van de datum voor een aankomende release, had Last of Us first of the name ons op te veel vragen achtergelaten. En de antwoorden komen eindelijk! Maar is The Last of Us 2 opgewassen tegen de taak?

DE LAATSTE VAN ONS…

We gaan het niet ontkennen. Naughty dog met The Last of Us zoals veel van hun producties is een titel die volledig aanpasbaar zou zijn in film. Want aan de ene kant deelt de titel een sterk verhaal maar vergt veel code van cinema. Daarnaast was Naughty Dogs erin geslaagd om ons een gameplay te bieden met een wind van frisheid, ook al kauwden ze veel gebreken voor. In Last of Us 2 vervolgt Naughty Dogs het verhaal bijna waar ze gebleven waren. Dit vervolg laat ons zien hoe individuen in staat zijn geweest om te evolueren en zich aan elkaar aan te passen door voor sommige steden en voor anderen pakketten te creëren. Maar elk met hun eigen conficties. Net als de Firefly of Fedra hebben de nieuwe clans hun verleden en hun overtuigingen. Het is aan jou om ze gaandeweg te ontdekken om een idee te krijgen van waarom iedereen vecht. Het minpuntje zal vooral komen dat de titel te weinig graaft rond de hoofdpersonages. Als we veel te weten komen over Ellie en Abby, zijn alle personages om hen heen slechts secundair en snel vergeetbaar. En dat is jammer als je ziet wat sommigen worden. Gelukkig graaft de titel ze alleen diep genoeg om niet alleen een doelwit in hun rug te plaatsen. Het volstaat om te zeggen dat het avontuur je snel van gedachten zal doen veranderen. De vijanden van gisteren zullen zeker levendige herinneringen aan morgen zijn.

VOOR DE PS4 IS HET PRACHTIG. 

The Last of us 2 is een van de laatste titels van de console van voor het doorgeven van de fakkel aan de PS5. En het volstaat om te zeggen dat naughty dog ons een van de mooiste titels van de console heeft weten te bieden. Zonder het te vergelijken met God of War. De titel heeft de verdienste dat het ansichtkaartwaardige landschappen biedt die volledig coherent zijn en leven met details. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de titel een semi-open wereld is, het zal je soms ook deze valse vrijheid voor gangen doen vergeten, waardoor je koud achterin wat het daar zou kunnen verbergen. Tussen de grote vlakte en kelders zal de titel je desoriënteren en je geeft de angst om jezelf in een tang te vinden. Het andere positieve punt zit in het werk van AI's. Als je niet gaat hacken in het toegankelijkheidsmenu. Je zult heel vaak merken dat je in een tang wordt gevangen door vijanden die overal vandaan komen als ze eenmaal zijn gespot. Het is dus aan jou om aandacht te besteden aan je investeringen en acties. De titel was behoorlijk bestraffend. Aan de kant van de partners zijn ze eindelijk jij en plaatsen ze zichzelf intelligent. Wees voorzichtig, we zeggen niet dat de AI perfect is, maar het zal vaak helpen om vijanden af te maken of ons te waarschuwen waar ze vandaan komen. En het is altijd goed om te nemen als je je de eerste aflevering herinnert met een afwezige AI die meestal als een groene plant dient. Het andere nogal leuke punt is om de sets in zijn voordeel te gebruiken. Besmet aan de ene kant en vijanden aan de andere kant? Zwaai met een fles ertussen en bekijk het bloedbad rustig. Tot slot blijft The last of us 2 een zeer goede game met wat mankementen. Maar voor een afscheid van de PS4 kunnen we de prestatie alleen maar begroeten. We zullen het jammer vinden dat de secundaire personages niet meer gebouwd zijn en dat het einde ons een beetje laat weten waarom… De titel laat een grote deur openstaan naar een suite terwijl sommige deuren worden gesloten. Wij kunnen u alleen maar adviseren.

LAISSER UN COMMENTAIRE

S'il vous plaît entrez votre commentaire!
S'il vous plaît entrez votre nom ici