Test – Neo De wereld eindigt met jou

0
163

In games die leuk zijn om uit het niets te zien verschijnen, was Neo The World Ends With You een grote verrassing toen het werd aangekondigd, omdat we het hier hebben over een vervolg op een Nintendo DS-game die oorspronkelijk in 2007 werd uitgebracht! Dus laten we samen kijken of 14 jaar later de titel nog steeds de moeite waard is! 

Shibuya als speeltuin. 

JRPG's die zich in echte werelden afspelen ontbreken niet en vaak vinden we vooral een Japanse wijk. Shibuya, een wijk die dit soort spel wereldwijd populair heeft gemaakt en die vaak wordt voorgesteld als de trendy wijk van Tokio. Goed zelfs, Shibuya verzamelt momenteel meer winkels en toeristen dan de rest. Maar je moet geloven dat de ontwikkelaars van deze buurt houden. Zeker omdat we hier nog steeds het team achter Kingdom Heart aan de knoppen hebben. We vergeten onze voormalige held Neku om rin do te volgen. een klassieke tiener die rondhangt met zijn vrachtmaatje en die vaak op afstand chat met een persoon die hij niet kent, maar met wie hij een mobiel spel gemeen heeft. Dat is wanneer Fret hem een modieuze badge zal geven en alles zal veranderen. Ze zullen getuige zijn van mensen die op straat tegen monsters vechten zonder dat iemand het merkt. Het is op dit punt dat we hen zullen laten begrijpen dat ze zich in een parallelle dimensie bevinden waar ze zullen moeten deelnemen aan het spel van reapers. Een week van competitie waarin ze zullen moeten overleven en punten moeten scoren. het nadeel zal vooral komen dat de personages vertederend zijn, maar de enscenering volgt niet door we hebben soms nagesynchroniseerde dialogen en soms helemaal niet. En dat allemaal op vaste schermen. Wat niet helpt om ons diep in de geschiedenis te krijgen. Jammer, gezien de bekwaamheid om Nomura zonder hem te maken, hadden we graag meer geanimeerde scènes gehad.

Een ritme dat net zo goed naar voren wordt gebracht als de soundtrack.

Als de soundtrack top en gevarieerd is, heeft de titel ook baat bij een aanstekelijk ritme. Het doel zal vaak zijn om te slagen in een raadsel dat complex lijkt, terwijl het eenvoudig is om voor de tegenstanders af te ronden en zo punten te pakken. Om dit te doen, hebben je helden recht op hun extra zintuiglijke vermogen dat hen veel mogelijkheden biedt. Het kleine nadeel zal vooral komen dat het nodig is om hetzelfde patroon te vaak te herhalen. Aan de gameplay-kant zullen we de game in eerste instantie eenvoudig vinden, maar al snel zullen we merken dat we onze haren uitscheuren. Elke sleutel komt overeen met een aanval die aan een personage wordt gekoppeld. Elke aanval zal zijn eigen meter uitputten en je zult moeten wachten tot hij is opgeladen. Er komt ook een groefmeter die volgens de combo's volloopt. Om dit te doen, moet je op het juiste moment van aanval wisselen om het te laten groeien en meer schade te geven. Vervolgens worden subtiliteiten aan de badge toegevoegd die u nog meer mogelijkheden bieden. Ten slotte is NEO The World Ends With you een zeer goede JRPG die de codes van zijn voorganger overneemt door een nieuw perspectief te bieden. Een vervolg dat goed voelt met een van de licenties waar ik destijds van hield en die in mijn top 10 stond op Nintendo DS. Ik kan hem alleen maar adviseren, want Square Enix biedt ons een suite aan de kleine uien.

LAISSER UN COMMENTAIRE

S'il vous plaît entrez votre commentaire!
S'il vous plaît entrez votre nom ici