Recensie – Razer Blade 15 (2021)

0
102

De oorlog van gaminglaptops woedt al een paar jaar en fabrikanten zijn voortdurend op zoek naar vaak originele nieuwigheden om ons te verleiden. En Razer is ook een van degenen die ons elk jaar de must willen bieden van zijn draagbare assortiment gewijd aan gaming. Maar afgezien van een nieuwe Intel-processor en een nieuwe Nvidia-grafische kaart, wat biedt de Razer Blade 15 2021 ons nieuw? 

De Blade-reeks, een klassieker van het genre. 

We gaan niet liegen, Razer met zijn Blade-assortiment biedt ons hier een krachtige laptop met een goede grip. Voor degenen die het niet opslaan, is de Razer Blade-reeks in drieën verdeeld. Met het kleine scherm onder de naam Blade Stealth, de Grote formaten met Blade Pro en de Blade-reeks. Dat is het tussenliggende en tevens populairste model dat nog steeds in tweeën gedeeld is met de Blade-reeks en Blade Advanced. (door de grootste grafische kaart en grotere processors en beste schermen etc.) Voor het hoofdmodel bevinden we ons nog steeds op een 15,6-inch scherm voor 2,1 KG. En dat allemaal in een zo dun mogelijk hoesje. Een must voor gamers die vaak onderweg zijn, omdat het overal kan worden opgeslagen. Aan de prestatiekant is het model dat we hebben ontvangen uitgerust met een 165 HZ-paneel, een RTX 3070, een I7 11e generatie en 16 GB RAM. Het volstaat om te zeggen een prachtig beest dat niet hoeft te blozen voor desktopachtige configuraties.

Het is prachtig mijn capuchon. 

In de wereld van gaminglaptops zien we steeds meer dennenbomen zich onderscheiden van de massa. En toch blijven we bij Razer de kaart van nuchterheid spelen. En dit is niet om ons te mishagen, want voor ons blijft de razer Blade 15 een van de mooiste laptopmodellen op de markt. Geen franje, een volledig zwart en uniform karkas, een finesse voor het scherm, een RGB-toetsenbord dat uit duizend lampjes komt, … Alleen schaduw op het bord… Handen… Want ja, het probleem van deze Pc is dat hij mooi is zolang je hem niet aanraakt, zodra er een vinger op wordt gelegd… we zien de sporen koste wat het kost verschijnen. Razer beknibbelt echter niet op zijn uitrusting. We zijn nog steeds op volledig metaal met verschillende plastic elementen om het maximale sterkte te bieden. Met zijn wespenmaat van slechts 2 centimeter bewijst Razer nogmaals dat ze de meesters zijn in de kunst van design en compactheid.

Aan de toetsenbordkant behoudt Razer de RGB en hetzelfde model als de vorige versies, dus geen enkele evolutie heeft dit niveau, wat jammer is omdat we kracht hebben voor de game en geen goed groot toetsenbord hebben om deze beweging te volgen. Aan de zijkant van het trackpad reageert hij mooi en soms zelfs te goed. Maar hé, wie gebruikt het als je er een muis op kunt aansluiten.

Aan de connectiviteitskant biedt de pc ons een Thunderbolt 3, 3 USB 3.1 Gen1, een USB C 3.2 gen2, een HDMI-uitgang compatibel 4K / 120 FPS, 1 headset-aansluiting poort is een Ethernet-poort. Poort alleen beschikbaar op dit model. Dat is een vreemde keuze. Tot slot zullen we het hebben over het scherm en de batterij. Want aan de ene kant biedt de laptop ons een 165 hz paneel. Als het 100% bruikbaar zal zijn op verschillende titels, zal dit niet het geval zijn op de meest gourmant. We zitten op een laptop en dus hebben we al een beperkt vermogen ten opzichte van een desktop pc. Verwacht dus niet dat je de grootste huidige en toekomstige titels in 165 HZ zult lanceren. Aan de zijkant van de accu worden we geteld voor een gemiddeld gebruik van iets minder dan 5 uur autonomie en dit zonder te spelen. Je gaat veel lager als je meer gaat spelen. Dit is een nogal negatief punt, maar het is te begrijpen door het lage vermogen van de batterij. Tot slot blijft deze razer Blade 15 2021 een van de mooiste laptops ooit gezien. Razer maakt een vrij langzame en timide evolutie van zijn assortiment, maar kan bogen op het feit dat het zoveel mogelijk vermogen heeft weten te bieden in een compact model. En het kan van de bouwer kan het. Voor de rest kunnen we u alleen met uw ogen dicht adviseren, omdat hij deze beloften op het spel houdt. Het enige echte nadeel komt van de duur van de batterij.    

LAISSER UN COMMENTAIRE

S'il vous plaît entrez votre commentaire!
S'il vous plaît entrez votre nom ici