ASUS kondigt zijn NVIDIA GeForce RTX 40 SUPER-serie grafische kaarten aan

0
143

BELANGRIJKSTE PUNTEN
⦁ NVIDIA® GeForce RTX™ 4080 SUPER, 4070 Ti SUPER en 4070 SUPER grafische kaarten zijn binnenkort verkrijgbaar in de ROG-, TUF Gaming-, ProArt- en Dual-reeksen.
⦁ De GeForce RTX™ 4070 Ti SUPER beschikt nu over 16GB VRAM voor optimale prestaties.
⦁ De GeForce RTX™ 4070 SUPER is voorzien van een 16-pins 12VHPWR voedingsaansluiting voor verbeterde compatibiliteit met de nieuwste voedingen, waaronder ASUS PSU’s.

TAIPEI, Taiwan, 9 januari 2024
ASUS kondigde vandaag zijn NVIDIA® GeForce RTX™ 40 SUPER grafische kaarten aan, bestaande uit de GeForce RTX 4080 SUPER, GeForce RTX 4070 Ti SUPER en GeForce RTX 4070 SUPER. Voor gebruikers die klaar zijn om te upgraden naar de ultieme grafische prestaties, zal ASUS deze nieuwe serie videokaarten aanbieden voor onder andere zijn ROG-, TUF Gaming- en ProArt-modellen. Daarnaast zal ASUS een Noctua-editie van de RTX 4080 SUPER aanbieden voor degenen die de stilste kaart op de markt willen.
De nieuwe GeForce RTX SUPER GPU’s zijn de beste manier om AI op de PC te ervaren. Dedicated AI Tensor Cores bieden tot 836 AI TOPS om transformatieve mogelijkheden te bieden voor AI in games, creatief werk en dagelijkse productiviteit. Pc-gamers eisen de hoogst mogelijke visuele kwaliteit en de AI-gestuurde NVIDIA Deep Learning Super Sampling (DLSS) Super Resolution, Frame Generation en Ray Reconstruction worden gecombineerd met ray tracing om verbluffende werelden te leveren. Met DLSS kunnen tot zeven van de acht pixels worden gegenereerd door AI, waardoor ray tracing tot wel 4 keer sneller gaat met een verbeterde beeldkwaliteit.

Elk van deze GPU’s biedt een prestatieverbetering ten opzichte van zijn voorganger, de GeForce RTX 4070 Ti SUPER verhoogt ook zijn VRAM naar 16 GB voor textuurprestaties met hoge resolutie. Daarnaast maakt de GeForce RTX 4070 SUPER nu gebruik van een 16-pins 12VHPWR voedingsconnector op het PCB, perfect voor aanpassing aan de nieuwste voedingen. En natuurlijk worden al deze kaarten geproduceerd met ASUS Auto-Extreme technologie, die het fabricageproces automatiseert zodat alle solderingen in één keer kunnen worden aangebracht, wat de thermische stress en milieu-impact vermindert in een product dat de tand des tijds zal doorstaan.

De ROG Strix loopt voorop met eersteklas kloksnelheden en koeling
De ROG Strix-serie videokaarten is klaar om best-in-class prestaties te leveren, met gedurfde ROG-styling en koeling van wereldklasse voor de krachtigste configuraties. De kaarten uit de GeForce RTX 40 SUPER-serie zijn op dezelfde manier gebouwd als hun niet-SUPER tegenhangers, maar met de toevoeging van een 16-pins 12VHPWR voedingsconnector op de GeForce RTX 4070 SUPER. Drie Axial-tech ventilatoren houden de kaarten koel bij belasting, terwijl de 0dB-modus het mogelijk maakt om de ventilatoren volledig uit te schakelen voor eenvoudigere taken. Het metalen exoskelet biedt ongeëvenaarde stevigheid, terwijl de ASUS Dual BIOS-schakelaar gebruikers eenvoudig laat kiezen tussen maximale prestaties en een stillere werking.
Exclusief voor de Strix maken FanConnect II connectors het mogelijk om tot twee casefans te regelen op basis van GPU-temperatuur, voor fijnere controle over PC-prestaties. Dankzij de compatibiliteit met Aura Sync kunnen gebruikers het uiterlijk van hun kaart aanpassen en de verlichting synchroniseren met hun gehele set-up (ASUS-componenten en randapparatuur).
Hier is de lijst met ROG Strix-kaarten in de RTX 40 SUPER-serie die binnenkort verkrijgbaar zijn bij partner retailers en e-tailers.
⦁ ROG Strix GeForce RTX 4080 SUPER
⦁ ROG Strix GeForce RTX 4080 SUPER OC Editie
⦁ ROG Strix GeForce RTX 4080 SUPER Wit Editie
⦁ ROG Strix GeForce RTX 4080 SUPER OC Editie
⦁ ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti SUPER
⦁ ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti SUPER OC Editie
⦁ ROG Strix GeForce RTX 4070 SUPER
⦁ ROG Strix GeForce RTX 4070 SUPER OC Editie

TUF Gaming biedt prestaties op alle terreinen voor gamers van alle rangen en standen
Voor een beproefde en geteste oplossing bieden TUF Gaming-kaarten gebruikers waar voor hun geld. Ze bieden niet alleen dezelfde solide metalen constructie, drievoudige ventilatorkoeling en grote koellichamen als hun ROG Strix broeders, maar zijn ook voorzien van handige functies zoals de Dual BIOS schakelaar waarmee gebruikers de prestaties met één druk op de knop kunnen aanpassen. Hoewel ze niet zoveel RGB of FanConnect II connectoren bieden, en de OC-edities iets lagere kloksnelheden hebben, bieden TUF-kaarten uitstekende prestaties en duurzaamheid voor high-end gaming setups.
Klik hier voor meer informatie over het ASUS BTF ecosysteem.
TUF Gaming en TUF Gaming BTF-kaarten uit de RTX 40 SUPER-serie. Ze zijn binnenkort verkrijgbaar bij partner retailers en e-tailers.
TUF Gaming GeForce RTX 4080 SUPER
TUF Gaming GeForce RTX 4080 SUPER OC Editie
⦁ TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti SUPER
⦁ TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti SUPER OC Editie
⦁ TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti SUPER White OC Edition
⦁ TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti SUPER BTF Wit Editie
⦁ TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti SUPER BTF White OC Edition
⦁ TUF Gaming GeForce RTX 4070 SUPER
⦁ TUF Gaming GeForce RTX 4070 SUPER OC Editie

ProArt biedt toonaangevende renderkracht met een slank ontwerp voor ontwerpers
High-end grafische kaarten zijn niet alleen goed voor gamers – gebruikers vinden ze ook in werkstations over de hele wereld, in kunstmatige intelligentie, foto- en videobewerking, game-ontwikkeling, productie en nog veel meer. Een gespecialiseerd publiek verdient een gespecialiseerde serie kaarten, en daarom heeft ASUS zijn ProArt-modellen speciaal ontworpen voor ontwerpers en andere professionals die op zoek zijn naar een slanke stijl en een compact profiel, zodat ze passen in een PC met meerdere uitbreidingskaarten. ASUS rust ze nog steeds uit met zijn Axial-tech 11-bladige ventilatoren, 0dB-technologie en een geventileerde achterplaat voor uitstekende koeling, allemaal in een compact formaat van slechts 2,5 slots, wat beter aansluit bij de behoeften van hedendaagse ontwerpers.
Hier is de lijst van NVIDIA GeForce RTX 40 SUPER chips die in de komende maanden beschikbaar zullen zijn binnen het ProArt assortiment bij partner resellers:
⦁ ProArt GeForce RTX 4080 SUPER
⦁ ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC Editie
⦁ ProArt GeForce RTX 4070 Ti SUPER
⦁ ProArt GeForce RTX 4070 Ti SUPER OC Uitgave
⦁ ProArt GeForce RTX 4070 SUPER
⦁ ProArt GeForce RTX 4070 SUPER OC Uitgave

ASUS Dual-kaarten bieden uitstekende waarde in een compacte vormfactor
Voor gebruikers die op zoek zijn naar iets nog compacters – zoals een kleinere behuizing – zijn de ASUS Dual-kaarten een uitstekende keuze. Voorzien van een retro-futuristisch space-age ontwerp bieden deze kaarten een unieke look voor elke configuratie, met een 2,56-sleuf heatsink voor brede case compatibiliteit (2,5 sleuven op de EVO editie). Bovendien bieden deze kaarten met meerdere heatpipes en twee Axial-tech ventilatoren uitstekende koelprestaties in een vormfactor die toegankelijk is voor gamers en ontwerpers, welke behuizing ze ook gebruiken.
ASUS biedt de GeForce RTX 4070 SUPER aan in de volgende Dual-varianten. Kijk of ze op voorraad zijn bij uw favoriete resellers en e-tailers – ze komen binnenkort binnen.
⦁ ASUS Dubbele GeForce RTX 4070 SUPER
⦁ ASUS Dual GeForce RTX 4070 SUPER OC-uitgave
⦁ ASUS Dual GeForce RTX 4070 SUPER Wit
⦁ ASUS Dual GeForce RTX 4070 SUPER Wit OC Uitgave
⦁ ASUS Dubbele GeForce RTX 4070 SUPER EVO
⦁ ASUS Dual GeForce RTX 4070 SUPER EVO OC Uitgave

Stem uw nieuwe grafische kaart af op de perfecte voeding
Als u uw grafische kaart al een tijdje niet hebt bijgewerkt, is het misschien tijd om ook uw voeding te vernieuwen om voldoende stroom te leveren voor uw next-gen chip (en de juiste voedingsaansluitingen te krijgen). ASUS en ROG bieden verschillende opties om aan uw wensen te voldoen, ongeacht uw nieuwe grafische kaart.
Gebruikers die kiezen voor de topklasse GeForce RTX 4080 SUPER hebben een even krachtige voeding nodig, zoals de ROG Thor 1000W Platinum II. Met top-of-the-range componenten en ongelooflijke efficiëntie, is het een van de stilste voedingen in zijn klasse, en biedt alle kracht die gebruikers nodig hebben zonder het extra lawaai. Hij beschikt ook over een OLED-scherm aan de zijkant om het stroomverbruik in realtime te controleren, en ondersteunt ook Aura Sync-technologie voor een beetje meer RGB-stijl. Wie op zoek is naar een betaalbaarder product kan ervoor kiezen om de TUF Gaming 1000W Gold te combineren met de GeForce RTX 4080 SUPER.
Gebruikers die kiezen voor de GeForce RTX 4070 Ti SUPER raden we de ROG Thor 850W Platinum II aan, die dezelfde high-end prestaties biedt als zijn grotere broer van 1000 watt, met uitstekende energie-efficiëntie en een OLED-scherm, maar met iets minder vermogen om geld te besparen. ASUS biedt ook de TUF Gaming 850W Gold voor gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudige, effectieve oplossing.
Tot slot, zelfs als 4070 SUPER-kopers niet zoveel vermogen nodig hebben, zullen ze toch een product willen dat native 16-pins 12VHPWR-ondersteuning biedt. ASUS raadt daarom de ROG Strix 750W Gold Aura Edition aan, die uitstekend vermogen biedt met een stijlvol ontwerp. Gebruikers kunnen ook kiezen voor de TUF Gaming 750W Gold, of – afhankelijk van de esthetiek van de bouw – de ASUS Prime 750W Gold, die perfect past bij de bovengenoemde ASUS Dual-borden.
Ga voor meer voedingsopties en een calculator om u te helpen de ideale voeding voor uw systeem te vinden naar de ASUS PC Power Supplies portal.

Haal het maximale uit uw SUPER grafische kaarten met GPU Tweak III
Om het volledige potentieel van deze nieuwe videokaarten te ontsluiten, brengt ASUS ook een nieuwe versie uit van zijn GPU Tweak III-software, met nieuwe functies en bijgewerkte instellingen voor de GeForce RTX 40 SUPER-serie GPU’s. ASUS’ voorgeprogrammeerde modi stellen gebruikers in staat om het vermogen van hun kaart te verhogen of ruis te verminderen met een druk op de knop, en gebruikers kunnen zelfs hun eigen profielen per game definiëren. Een van de meest opwindende nieuwe functies is de ASUS Mobile Monitor. Hiermee kunnen gebruikers via hun telefoon of een ander apparaat op afstand verbinding maken met GPU Tweak om hun GPU te controleren zonder dat er een visuele overlay in de game nodig is. Plaats je telefoon of tablet dus gewoon op een standaard naast je PC en maak verbinding met de GPU Tweak mobiele monitorinterface om de statistieken van je PC in de gaten te houden, zonder ooit te hoeven inleveren op de schermervaring.
Daarnaast heeft ASUS zijn Voltage-Frequentie Tuner gebruiksvriendelijker dan ooit gemaakt, met fijnere controle over de klokfrequentiecurve van de GPU. ASUS heeft ook de schermweergave en import- en exportfuncties verbeterd, en een geïntegreerde GPU-Z interface toegevoegd zodat gebruikers gedetailleerde informatie over hun chip kunnen krijgen zonder GPU-Z ooit apart te hoeven installeren. De nieuwste verbeteringen aan GPU Tweak III komen binnenkort, maar je kunt het programma hier al downloaden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in