Samsung onthult zijn visie op “AI voor iedereen” op CES 2024

0
322

Tijdens CES® 2024 gisteren deelde Samsung zijn visie op hoe kunstmatige intelligentie (AI) gebruikers in staat stelt een intuïtievere ervaring te hebben met hun apparaten.

“Met de komst van kunstmatige intelligentie zullen slimmere en betere ervaringen de manier waarop we leven opnieuw definiëren,” zei Jong-Hee (JH) Han, Vice President, CEO en Head of Device eXperience (DX) bij Samsung.“Samsung’s brede scala aan apparaten, in combinatie met onze toewijding aan open samenwerking, zal helpen om AI en connectiviteit voor iedereen toegankelijk te maken.”

AI in televisies, projectoren en soundbars

AI transformeert ook de tv’s van Samsung. De Samsung Neo QLED 8K QN900D heeft bijvoorbeeld een ingebouwde AI-processor genaamd NQ8 AI Gen 3, die automatisch alle content met een lage resolutie verbetert om een visuele ervaring te leveren die 8K-kwaliteit kan bereiken. Daarnaast geeft de AI Motion Enhancer Pro snel bewegende beelden duidelijker weer. De Samsung Neo QLED 8K beschikt ook over Active Voice Amplifier Pro, dat stemmen en achtergrondgeluiden analyseert met behulp van AI om de kijkervaring van de tv te optimaliseren. Tizen OS Home, ook toegevoegd aan de Samsung Neo QLED 8K, biedt de nieuwste apps, diensten, gepersonaliseerde content en aanbevelingen om de entertainmentervaring te verrijken.

Samsung biedt ook nieuwe toegankelijkheidsfuncties, zoals gebarentaalfunctionaliteit. Deze functie is beschikbaar op de Samsung Neo QLED en is zeer eenvoudig te gebruiken voor slechthorenden.

De Premiere 8K is een projector met een scherm van 150 inch en ’s werelds eerste draadloze 8K-transmissie, die een bioscoopervaring in huis brengt.

Samsung heeft ook Music Frame gelanceerd, een speaker met een aanpasbare cover die perfect past in elk interieur. Dankzij de Q-Symphony functie synchroniseert Music Frame met Samsung TV’s en soundbars, waardoor het eenvoudig wordt om surround sound met dubbele subwoofers in huis te installeren.

Ballie 2.0

Ballie, de AI-robot die voor het eerst werd gepresenteerd op CES 2020, is aanzienlijk verbeterd. Ballie is geëvolueerd tot een AI metgezel en kan nu communiceren met andere slimme apparaten om moeilijke taken makkelijker te maken, beelden te projecteren en video’s weer te geven op muren, bijvoorbeeld. Hierdoor kunnen gebruikers belangrijke alledaagse informatie, zoals het weer of andere relevante content, raadplegen, waar ze ook zijn.

Slim thuis

Samsung’s AI-technologie strekt zich uit tot apparaten buiten de keuken. De nieuwe Bespoke AI Laundry Combo™, een alles-in-één wasmachine en droger, is uitgerust met de AI Hub[1], een 7-inch LCD-scherm dat fungeert als een intuïtief bedieningscentrum voor wasgoedbeheer, waardoor gebruikers een vereenvoudigde was- en droogervaring krijgen. Het past was- en droogcycli aan door de gewoonten van gebruikers te onthouden en machine learning te gebruiken om suggesties te doen. De nieuwe robotstofzuiger en -mop van Samsung, de Bespoke Jet Bot Combo™[2], maakt gebruik van AI-technologie voor een handigere en efficiëntere schoonmaakervaring. Dankzij de verbeterde objectherkenning ten opzichte van de vorige robotreeks kan hij meer objecten onderscheiden en vlekken en ruimtes herkennen[3]. De Bespoke Jet Bot Combo™ herkent ook vloertypes en past zijn instellingen hierop aan, inclusief de lengte van het tapijt.

Samsung lanceert laptopserie die het meest openstaat voor AI

Samsung heeft de mogelijkheden van een pc uitgebreid en werkt samen met Microsoft om nieuwe en meer naadloze verbonden ervaringen te creëren. Deze ervaringen zijn nu uitgebreid met nieuwe connectiviteitsfuncties die de Galaxy Book4-serie soepeler, slimmer en flexibeler maken, waarmee Samsung en Microsoft hun toewijding aan het leveren van de best mogelijke pc-ervaring versterken.

Met behulp van de intelligente en intuïtieve mogelijkheden van AI verbindt Microsoft Copilot[4] de Galaxy Book4-serie met de Samsung Galaxy smartphone zodat ze naadloos samenwerken en de indruk wekken van één apparaat. Microsoft Copilot kan tekstberichten zoeken, lezen of samenvatten vanaf de Galaxy smartphone van een gebruiker en zelfs automatisch berichten aanmaken en versturen namens de gebruiker, rechtstreeks vanaf de PC.

Met de Galaxy Book4-serie kan de krachtige camera op Samsung Galaxy smartphones nu worden gebruikt als webcam[5]. Gebruikers kunnen vrij schakelen tussen de camera aan de voor- en achterkant en met een simpele klik kunnen functies zoals achtergrondvervaging en automatische kadering worden geactiveerd, zodat de gebruiker in elke omgeving centraal staat.

Samsung en Microsoft werken nauw samen om deze intelligente functies – en nog veel meer – vanaf maart beschikbaar te maken op de Galaxy Book4-serie. Deze serie kan niet alleen worden gekoppeld met smartphones, maar ook met andere Galaxy-apparaten. Zo kan de Tab S9 Ultra gebruikt worden als extra pc-monitor en kunnen gebruikers genieten van kristalhelder geluid met minimale latency dankzij de Galaxy Buds2 Pro.

Hoe AI SmartThings beïnvloedt

Jaeyeon Jung, Executive Vice President en hoofd van SmartThings, benadrukt de nieuwe manieren waarop AI-technologie invloed heeft op SmartThings: naarmate een klant meer Samsung-apparaten gebruikt, worden deze apparaten slimmer en beter in staat om het dagelijks leven te ondersteunen.

Ruimtelijke intelligentie helpt apparaten om de leefruimte en routines van de gebruiker te begrijpen, waardoor een meer gepersonaliseerde ervaring mogelijk wordt. SmartThings gebruikt LiDAR[6] op aangesloten apparaten, zoals robotstofzuigers, om digitale kaarten te maken, zodat gebruikers eenvoudig de status en locatie van al hun apparaten kunnen controleren. In maart rolt SmartThings de verbeterde 3D Map View uit op smartphones en tv’s van Samsung. Daarnaast kunnen gebruikers eenvoudig familie en vrienden toevoegen aan hun SmartThings-ecosysteem met een eenvoudige QR-code, zodat elk lid van het huishouden zijn eigen routines kan aanmaken.

Met behulp van slimme sensoren en AI kan SmartThings ongewone omstandigheden detecteren, zoals een val, en een waarschuwing sturen naar familie en verzorgers. Met de Galaxy SmartTag2 kunnen gebruikers ook de activiteiten van hun huisdieren volgen en informatie digitaal opslaan door de tag aan een halsband of harnas te bevestigen.

Daarnaast heeft Bixby een verbeterd AI-systeem gekregen om slimme huizen dynamischer te maken. Bixby kan nu automatisch opdrachten geven aan apparaten op basis van inzicht in de locatie en activiteiten van de gebruiker. Met behulp van belangrijke technologieën zoals Multi Device Wakeup kan Bixby luisteren naar commando’s van alle apparaten in een kamer en vervolgens alleen de gevraagde actie uitvoeren op het meest relevante apparaat. Dus als een gebruiker in de keuken een receptenvideo bekijkt op zijn Family Hub™, kan hij roepen:“Hé, Bixby! Speel wat muziek af!” De muziek wordt dan afgespeeld op de slimme speaker van de gebruiker, maar de receptvideo gaat ononderbroken verder op de Family Hub™.

De TV zal met de Samsung Daily service steeds meer gaan fungeren als hub voor verschillende smart home functies en toegang bieden tot verschillende extra diensten. Deze omvatten videobellen via ConnecTime, consultatiediensten voor dierenartsen[7 ] en Workout Tracker, die trainingsgegevens synchroniseert met Samsung smartwatches. Samsung kondigde ook de nieuwe Samsung Now dienst aan, die nuttige informatie over de huizen van gebruikers weergeeft, zoals het weer of een live-feed van een beveiligingscamera. Net als bij de SmartThings functies kunnen gebruikers deze informatie ook oproepen via spraakopdrachten.

Thuis en auto dichter bij elkaar dankzij Home-to-Car mogelijkheden

Samsung kondigde ook ontwikkelingen aan in de auto-industrie, te beginnen met een samenwerking met Hyundai Motor Group. Samsung en Hyundai hebben een Memorandum of Understanding (MOU) getekend, aangekondigd in de aanloop naar CES 2024. Onder deze overeenkomst krijgen gebruikers toegang tot Home-to-Car en Car-to-Home diensten dankzij SmartThings connectiviteit.

Via SmartThings kunnen gebruikers spraakopdrachten gebruiken om op afstand functies in hun auto uit te voeren, zoals het voorverwarmen van de auto of het openen en sluiten van ramen. De connectiviteit van SmartThings werkt ook de andere kant op, zodat gebruikers thuisfuncties kunnen bedienen vanuit hun auto. Gebruikers kunnen garagedeuren automatisch openen en sluiten op basis van de locatie van de auto en de temperatuur thuis regelen. Al deze acties kunnen worden uitgevoerd via spraakopdrachten.

Daarnaast heeft Samsung zijn langdurige samenwerking met HARMAN verdiept om de rijervaring voor gebruikers te verbeteren. Michelle Gattuso, vice president product management bij HARMAN, besprak hoe de twee bedrijven nieuwe technologieën ontwikkelen om de rijervaring te verbeteren.“Samsung’s leiderschap in consumententechnologie, gecombineerd met HARMAN’s expertise in de auto-industrie, heeft de weg geëffend voor baanbrekende ervaringen zoals HARMAN Ready Care, Ready Vision en Ready Display,” zei Gattuso.

HARMAN Ready Care, gericht op de veiligheid van de bestuurder, maakt gebruik van neurale netwerktechnieken met deep learning om de bewegingen en cognitieve aandacht van de bestuurder te monitoren en kan gepersonaliseerde herinneringen en waarschuwingen geven. Bovendien kan Ready Care nu identificeren of passagiers volwassenen of kinderen zijn en de activeringsinstellingen van de airbag dienovereenkomstig aanpassen.

Ready Vision brengt intuïtieve displays rechtstreeks naar de voorruit met behulp van augmented reality, precies wanneer de bestuurder ze nodig heeft. Bestuurders hebben bijvoorbeeld toegang tot een kaart die in realtime wordt bijgewerkt op basis van de route, evenals aanbevelingen voor de snelste route of waar te stoppen voor een kopje koffie.

Een ander HARMAN product, Ready Upgrade, stelt autofabrikanten in staat om de hardware en software van hun voertuigen regelmatig bij te werken, waardoor voertuigen relevanter, moderner en efficiënter blijven.

Beveiliging en vertrouwelijkheid voor alle apparaten

In deze toekomst van volledig verbonden apparaten erkent het Mobile Experience Security Team van Shin Baik het cruciale belang van beveiliging en privacy. Hij besprak de beveiligingsoplossingen van het bedrijf als fundament voor het hyperverbonden tijdperk.

Eén zo’n oplossing is Samsung Knox Matrix, dat nu end-to-end encryptie biedt voor veel Samsung Galaxy smartphones en smart TV’s. Met deze technologie kunnen apparaten elkaar controleren om beveiligingsrisico’s te identificeren en te isoleren. Knox Vault, dat helpt bij het beveiligen van gebruikersgegevens op een aantal van de populairste apparaten van Samsung, wordt uitgebreid naar meer verbonden apparaten via SmartThings, zoals Samsung Neo QLED 8K tv’s. Daarnaast zorgen Samsung’s partnerschappen met toonaangevende technologiebedrijven ervoor dat gebruikers een beveiligings- en privacyervaring hebben die is afgestemd op hun specifieke behoeften.

Samsung zet stappen op het gebied van verantwoorde materialen, energiebeheer en toegankelijkheid

Samsung verwerkt gerecyclede materialen in verschillende producten, zoals gerecycled plastic van afgedankte visnetten in Galaxy toestellen[8], gerecycled plastic in televisies en gerecycled aluminium in Bespoke koelkasten[9]. Galaxy Upcycling geeft consumenten de mogelijkheid om hun oude telefoons te hergebruiken of creatief opnieuw uit te vinden. Het bedrijf plant ook uitbreidingen op het gebied van recycling en upcycling.

Op het gebied van duurzaamheid gebruikt Samsung AI om het energieverbruik van zijn producten te optimaliseren via functies zoals de SmartThings AI-energiemodus. Deze functies laten zien hoe AI-technologie niet alleen het dagelijks leven makkelijker maakt, maar consumenten ook in staat stelt om op een milieuvriendelijke en economisch verantwoorde manier te leven. Dankzij een nieuwe samenwerking met Tesla wordt SmartThings Energy nog krachtiger, zowel binnen als buiten het huis. De samenwerking integreert SmartThings Energy met Tesla-producten, waaronder elektrische voertuigen (EV’s), de Powerwall thuisaccu, de Solar Inverter en de Wall Connector EV-oplaadoplossing. Gebruikers van SmartThings Energy kunnen ook profiteren van de Powerwall ‘Storm Watch’ functie van de Tesla app, die melding maakt van guur weer, zowel in de Tesla app als op Samsung TV’s en telefoons die zijn aangesloten via SmartThings.

Samsung voegt nieuwe functies toe om de toegankelijkheid van apparaten te vergroten, zoals digitale apparaten die reageren op aanraakloze bewegingen. Mobiele apparaten genereren automatisch ondertitels tijdens gesprekken en tv’s en beeldschermen introduceren een nieuwe AI-gebaseerde tekst-naar-spraak functie die ondertitels omzet in gesproken audio. Voor mensen met een visuele beperking is Relumino Together een nieuwe kijkmodus op Samsung-tv’s waarmee gebruikers van alle niveaus samen tv kunnen kijken, met of zonder visuele aanpassingen. Dit maakt home entertainment toegankelijk voor iedereen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in