De nachtmerrie van Alan Wake gaat verder als hij zich aansluit bij Dead by Daylight

0
144

Dit is geen fictie: het is echt. Alan Wake, de ster van de veelgeprezen gelijknamige franchise, arriveert in The Fog als de nieuwe Survivor van Dead by Daylight. Vanaf 30 januari kunnen spelers in de huid kruipen van de getroebleerde schrijver in deze samenwerking tussen Behaviour Interactif en Remedy Games. Spelers kunnen Alan Wake x Dead by Daylight nu ervaren in de limited-time Public Test Build (PTB) op Steam.

Geschreven in duisternis

In de wereld van Alan Wake is Alan een getalenteerd schrijver, vooral bekend als de auteur van de bestsellers Alex Casey-serie, waaronder Return to Sender en Sudden Halt. Helaas nam een vakantie in Bright Falls een sinistere wending toen hij werd geconfronteerd met een bovennatuurlijke duisternis. Het plot van zijn laatste roman, een horrorverhaal waarvan hij zich niet kon herinneren dat hij het geschreven had, begon tot leven te komen en hij kwam vast te zitten in Dark Space.

Alan Wake zit gevangen en vecht hard om te ontsnappen. Maar zijn poging om zijn weg terug naar de vrijheid te schrijven, leidt hem regelrecht in de klauwen van de Entity, en verwisselt de ene duistere plek voor de andere.

“Terwijl ik zocht naar een uitweg, een beetje licht in de duisternis, herinnerde ik me een script dat ik had geschreven voor Night Springs over een plek die werd overspoeld door mist. Toen deze herinneringen terugkwamen, werd ik omringd door diezelfde mist. Opnieuw bevond ik me op een onbekende plek, gevangen. Ik moet een uitweg vinden. Ik weet niet waarom, maar ik weet dat het herschrijven van dit script essentieel is.
– Alan Wake, Verloren Manuscript

En natuurlijk zou het geen Alan Wake zijn zonder de acteurs die het tot leven brengen. In het Alan Wake-hoofdstuk van Dead by Daylight is acteur Ilkka Villi te zien, die Alan speelt in de live-actiescènes, evenals Matthew Porretta, die zijn stem in de hele franchise heeft geleend. Spelers horen gloednieuwe originele soundtracks terwijl Alan Wake zijn laatste dodelijke uitdaging aangaat in The Mist.

Een steeds veranderend repertoire van horror

Van film tot videogames, Dead by Daylight is de thuisbasis geweest van een aantal van de grootste personages in de horrorgeschiedenis. Met de komst van Alan Wake groeit de lijst met Survivors nog verder, met de toevoeging van een iconisch personage uit een van de grootste horror-gamefranchises. Na de release van het veelgeprezen Alan Wake 2 is dit het perfecte moment om een duister nieuw hoofdstuk van het geliefde personage te ontdekken.

“Sinds de lancering in 2010 heeft Alan Wake een enorme invloed gehad op het Dead by Daylight-team,” zegt Mathieu Coté, Director of Partnerships bij Behaviour Interactif. “Of het nu gaat om thema’s of specifieke elementen, onze twee games zijn al op veel manieren met elkaar verbonden. We hebben altijd het gevoel gehad dat dit personage perfect zou passen in het Dead by Daylight-universum. Dat Alan nu eindelijk de mist ingaat als Survivor is een echte doorbraak, vooral omdat het onlangs verschenen tweede deel van de franchise nog vers in het geheugen van spelers ligt.”

“We zijn verheugd en vereerd om Alan Wake de mist in te zien gaan in Dead by Daylight,” zegt Sam Lake, Creative Director bij Remedy Entertainment. “Vanaf onze eerste enthousiaste gesprekken over onze samenwerking met Behaviour Interactive was het duidelijk dat de erfenis van de twee games verbazingwekkend compatibel was, puttend uit veel vergelijkbare inspiraties, een echte match… hel. Met de release van Alan Wake 2 is de tijd gekomen om in een nieuwe nachtmerrie te duiken.

Licht uit

Met de release van het nieuwe hoofdstuk komt er een speciale tijdsgebonden modifier genaamd Lights Out die een nieuwe laag terreur toevoegt aan Dead by Daylight. De modifiers zijn gloednieuwe aanpassingen aan het bestaande eventformaat die spelers een unieke en spannende ervaring bieden. Met Lights Out komen spelers terecht in een angstaanjagende sfeer zonder de belangrijkste hulpmiddelen die ze gewend zijn.

De Lights Out-modificator wordt de komende weken in de game geïmplementeerd. Blijf op de hoogte.

Het Dead by Daylight Alan Wake-hoofdstuk is op 30 januari 2024 verkrijgbaar op alle compatibele platforms.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in