Review – Gangs Of Sherwood

0
301

Terwijl we wachten op het vervolg op Outcast, brengt studio Appeal ons Gangs Of Sherwood! Ja, een Belgisch spel van eigen bodem! En niet zomaar een spel – dit is een groot, vet actiespel dat door maximaal 4 spelers kan worden gespeeld! Laten we eens gaan kijken wat deze wereld gebaseerd op Robin Hood te bieden heeft!

De jongens van Gangs!

Oorspronkelijk zou de titel in november uitkomen, toen we bij Meet and Build waren. We hadden het geluk om de oorspronkelijke releasedatum te zien en te horen dat deze was uitgesteld. Want ja, op de dag van de release van de titel hadden we in ons achterhoofd dat de titel al was uitgebracht en dat we de game zouden mislopen. En dat zou jammer zijn, aangezien Lev3lup slechts een paar kilometer van de studio is gevestigd (ja, we zullen eens proberen contact met ze op te nemen voor een verslagje, want de studio heeft heel wat te vertellen! )

Welnu, als het op de dag van de release moeizaam was om een deel met randoms te vinden, dan werd dat snel rechtgezet. Vooral toen een paar vrienden kwamen helpen. Het is het vermelden waard dat de titel op dit moment geen CrossPlay-mogelijkheid heeft. Ja, we beginnen met heel slecht nieuws. Maar je moet weten waar je aan begint. Dus denk er net als wij over na om je vrienden mee te krijgen voordat je de game start. Dat is makkelijker voor iedereen. Of doe het alleen…

Eenmaal in Gangs of Sherwood belanden we in een actietitel met een besturing die helemaal niet zo instinctief is. Als je fan bent van DMC of iets vergelijkbaars, vind je het al snel vreemd dat je de bovenste knoppen van je controller moet gebruiken om te typen. In elk ander spel zou je de klassieke vierkante, ronde of driehoekige toetsen gebruiken. Bovendien moet je het geld dat je hebt verzameld gebruiken om nieuwe combo’s vrij te spelen. Ja, dit is klassiek.

Tel daarbij op dat je andere toetsen klassieke toepassingen zijn, zoals rollen en pareren. En ja, de combo’s zijn verslavend en ja, we vinden het heerlijk om onze vijanden met ons volledige arsenaal aan moves door de lucht te sturen en tegen de grond te smijten. Elk personage heeft immers zijn of haar eigen arsenaal en moves.

De titel is ook niet erg lang. Het duurde iets minder dan 5 uur om het uit te spelen. Zoals in elke game in dit genre moet je lange gangen door, met een arena, een gang, eindbazen, buit, enzovoort. Het patroon is helemaal klassiek en er is niets nieuws gedaan. Maar we gaan niet klagen, het werkt over het algemeen wel.

Wat de technische kant van de zaak betreft, doet Gangs of Sherwood het niet slecht. Over het geheel genomen is het een mooie titel, maar het kan zich niet meten met de grote jongens. Daarna is het de moeite waard om te onthouden dat de titel slechts een AA is en daarom zijn grenzen heeft wat betreft tijd en geld. Zeker als je bedenkt dat de titel onderweg nogal wat veranderingen heeft ondergaan.

Uiteindelijk slaagt de titel er goed in zonder iets te revolutioneren. Het is leuk en kan gespeeld worden. Maar verwacht niet veel herspeelbaarheid. Dat is jammer, want de titel had zoveel meer kunnen bieden met meer ontwikkelingstijd en misschien een groter budget. In de tussentijd hebben we genoten van de 5 uur die we eraan hebben besteed en we hopen dat de titel geen simpele one-shot blijft en completer terugkomt in een vervolg?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in