Review – Modern Warfare 3 – Solo en Multi

0
214

Allereerst willen we graag uitleggen waarom onze test zo lang op zich heeft laten wachten. Ja, je hebt het ons zien streamen, ja, we hebben MW2 seizoen 6 met spoed op MW3 gezet, ja, we hebben het spel gepromoot met Monster en ja, we hebben gewacht op seizoen 1.

Nu de game behoorlijk wat updates heeft ondergaan, gaan we jullie onze test van de singleplayer- en multiplayer-games aanbieden. De eindscore zal dus een score zijn die beide omvat.

Een Call of Duty 2,5?

Als Modern Warfare 2 de gemeenschap al behoorlijk verdeelde, dan zal Modern Warfare 3 dat nog meer doen. Want als je naar de singleplayer gameplay kijkt, merk je al snel dat dit een titel is die niet weet waar hij heen wil.

Het borduurt voort op de gebeurtenissen van 2, maar met een uitstekend geënsceneerde eerste missie. Daardoor vraag je je af of de rest van het spel ook zo zal zijn, want het is zo meeslepend. Maar dan kom je cinematics tegen die je eigenlijk niets vertellen en levels die soms sympathiek en soms schreeuwerig zijn.

Sommige van de Open World-levels (bij wijze van spreken) zijn ver verwijderd van de kwaliteit van de eerste missie. Het is niet echt duidelijk welke boodschap het spel probeert over te brengen. Om nog maar te zwijgen over een infiltratiemissie in een basis die er alleen maar is om de gaten op te vullen. Dit deel laat je echt in verwarring achter.

Dus ja, de singleplayer is kort en ja, hij zal niet snel vergeten worden. Vooral omdat het Cliffhanger-einde genoeg is om je gek te maken. Maar je zult zeggen: het is de Call of solo, dat is niet het belangrijkste. En ik ben het met je eens. Het gaat meer om het vrijspelen van agenten voor de multiplayer dan om wat dan ook.

Het zal je dan ook niet verbazen dat het singleplayer-gedeelte van het spel geen miezerige 5/10 krijgt. Het is te slap en doet niet onder voor wat Call of ooit heeft geboden. Jammer voor sommigen.

De kern van de zaak: multiplayer!

Laten we het over de multiplayer hebben. We gaan je niet vertellen hoeveel uur we tussen de release en nu aan de multiplayer hebben besteed, maar we hebben te veel gespeeld. En het is een teken dat het spel goed is als je er zoveel tijd aan besteedt.

Als alle content van MW2 beschikbaar is in MW3. Daar word je wel of niet blij van. Vanuit ons oogpunt zouden we kunnen begrijpen waarom de Skin van de ene titel naar de andere verhuist, maar al zijn wapens terugvindt. Maar helemaal niet. Dit betekende dat mensen er bij de lancering alleen waren om content vrij te spelen voor Warzone in de overpantsermodus. Geconfronteerd met spelers die alle nieuwe functies wilden ontdekken met wapens die schuimkogels afvuurden.

Maar als je eenmaal 400 games hebt gespeeld (dat is een grapje, we hebben het exacte cijfer niet) om alle kerncontent van MW3 vrij te spelen. Het is een waar genot om deze wapens in elkaar te zetten en je tegenstanders het zwaard aan te bieden met de nieuwste uitrusting.

Vooral omdat de operators veel mobieler zijn dan vroeger en alles sneller gaat. Niet iedereen zal het leuk vinden. Maar voor ons was de snelle actie en de mogelijkheid om op elk moment van richting of actie te veranderen een echte kick. Veel verslavender dan MW2. Eerlijk gezegd hebben we MW2 na seizoen 4 opgegeven omdat het spel zo uit de hand liep. Maar hier is elke toevoeging een waar genot.

Er is ook de terugkeer van de zombiemodus, die een grote verandering heeft ondergaan. Geen kleine map met golven. In plaats daarvan is het een soort DMZ-zombiemodus, met een verhaallijn om spelers terug te laten komen voor meer. Net als in de DMZ betekent doodgaan dat je je spullen en personage kwijtraakt. Dus kijk uit en ren op het juiste moment.

Als de inhoud een beetje licht was bij de release. Sinds seizoen 1 wordt de titel steeds voller met content en dat zou halverwege het seizoen en naarmate de seizoenen vorderen ook zo moeten zijn.

Het enige probleem op dit moment is dat er te veel wapens worden gemengd tussen MW2 en MW3. Om nog maar te zwijgen over de oude operators die een echte kanker waren op verschillende maps en nu terug zijn om veel games te verpesten. Dat is jammer. Maar we weten dat sommige patches zullen krijgen om ze beter zichtbaar te maken op de kaart (Black Noir of Gaia bijvoorbeeld)

We geven de multiplayermodus van MW3 dus een dikke 8/10!

Wat kunnen we nog meer zeggen? De singleplayer is redelijk, zo niet vergeetbaar. En de multiplayer houdt zich goed staande. Dus het is aan jou om te beslissen aan welke kant je staat. Maar vergeet het spel als het alleen om de singleplayer gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in