Review – Like a Dragon Gaiden : The Man Who Erased His Name

0
339

Beter bekend als Yakuza, heeft de serie een verandering ondergaan om dichter bij de oorspronkelijke naam te komen: Like a Dragon. Een verwijzing naar de Draak van Dojima. En na 7 spellen met Kiryu hadden we het recht om Ichiban op zijn best te zien in een spel dat een verandering betekende voor de RPG-formule. Maar voor deze is het terug naar de basis. We konden de game uitproberen op Gamescom 2023 en nu kunnen we je er eindelijk meer over vertellen, want ja, we hebben de game al voor de release kunnen verpesten!

De legendarische draak van Dojima!

Op de Gamescom was onze ontdekking beperkt tot verschillende gevechten en het kasteel. Hier hebben we het hele verhaal kunnen doorgronden en vooral kunnen zien waarom deze titel niet onderdoet voor de andere, aangezien het meer een spin-off van de serie is.


De titel volgt op Yakuza 6, waarin Kiryu zijn dood moest veinzen om de Zonnebloem te beschermen. Zo vinden we onze goede oude krijger, nu bekend als Joryu. Ja, nou, probeer de logica niet te begrijpen, het verhaal zal het je uitleggen. Behalve dat je vaak op missie gaat. En dat maakt de soupson van de Watase familie wakker, die snel zal proberen jou te pakken te krijgen om de problemen van de Omi clan op te lossen. Voor de rest laten we het aan jou over om uit te zoeken waarom en hoe. Het enige wat we kunnen zeggen is dat de titel een doorgeefluik is van de fakkel zoals we die graag hadden gezien aan het einde van Yakuza 6!


Qua timing speelt de game zich af op hetzelfde moment als Like a Dragon 7, dus op het moment van ons avontuur probeert Ichiban terug te keren in de Tojo-familie en zijn status terug te winnen. Ja, maak je geen zorgen als je fanservice wilt. Het ligt allemaal voor het oprapen.

Dus ja, het is een spin-off, maar het hoeft niet jaloers te zijn op de andere titels. De kwaliteit van het schrijfwerk is net zo goed. De titel is aangrijpend, compleet en laat je tranen met tuiten huilen. Als je hebt gehuild bij Yakuza 6, kun je hier nog veel meer verwachten.


Het nadeel is dat dit een titel is die tussen twee generaties in valt; het is geen prachtige titel, maar ook niet lelijk. We hadden de titel graag wat fijner en zonder texture clipping gezien. Wat betreft de levensduur van het spel, verwacht iets meer dan 10 uur in een rechte lijn, en veel meer voor 100 procent. Het avontuur is immers kort. De massa secundaire content is er om het gat op te vullen.

Een gameplay tussen traditie en moderniteit…

Eerst en vooral is dit een titel die alles van Yakuza 6 overneemt, maar met slechts twee vechtstijlen. Deze zijn: Agent en Yakuza. In de Agent-stijl kun je verschillende gadgets gebruiken, zoals drones, een kabel of een explosieve sigaret. Het volstaat te zeggen dat het een ietwat WTF-gevechtsstijl is, maar wel een die werkt. Zelfs als de uitleg over het hoe en waarom een beetje simplistisch is.


Aan de andere kant is er de Yakuza-modus. Je typt en denkt na. Ik geef de voorkeur aan dit speltype omdat het draait om vijanden pijn doen zonder na te denken.

Voeg daar de traditionele Fervour-meters en het landschap aan toe en je hebt alles wat de saga zo’n succes heeft gemaakt. En zoals altijd geldt: hoe verder je komt in het avontuur, hoe beter je combo’s worden. Daarvoor heb je echter geld en Akame-punten nodig…


Verbazingwekkende content…

We hadden het over Akame-punten en daar zijn we nu weer mee bezig. De titel bevat de traditionele arcade, karaoke, sport en meer, maar ook Akame-missies. Er zijn ook Akame-missies. Aan de ene kant zijn er punten op de kaart die vragen om verschillende voorwerpen of hulp bij een basissituatie. Aan de andere kant zijn er echte missies met extra lore. Al deze missies leveren je kostbare Akame-punten op.

Deze punten zijn nuttig voor twee dingen: een winkel en je vaardigheden. Dus ja, je zult het allemaal moeten doorstaan om opnieuw de ware Draak van Dojima te worden.


Merk ook op dat Akame er niet alleen zal zijn om je quests te geven. Maar ook om je naar het kasteel te brengen. De plek waar je naar het casino kunt gaan, de hostesses kunt ontmoeten… Maar vooral, vechten in de arena. Een arena met 3 spelstanden die we je laten ontdekken, waar je alleen of in een groep kunt vechten, zonder dat je Kiryu hoeft te besturen… We laten het aan jou over om dit alles te ontdekken en te genieten van een vleugje nostalgie.


Uiteindelijk is Like a Dragon Gaiden de ultieme overgangstitel in de saga. Een titel die je bij de lurven grijpt en je achterlaat met de smaak van te weinig. Maar geen spoilers. Bekijk het en pink een traantje weg.

Pay less Like Dragon Gaiden on Gamivo ! 

5% On all the website with the promo code : LEV3LUP

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in