Review – Star Ocean The Second Story R

0
510

Er is een langlopende saga waar fans uit nostalgie van houden. Laten we teruggaan naar 1998, toen de Star Ocean-saga een ommezwaai maakte met een vastberadenheid om de wereld van JRPG’s te veranderen. En het is misschien wel dankzij hem dat we zo’n evolutie hebben gezien in de saga en in andere games in het genre. Laten we eens kijken of de tijd goed heeft gedaan aan deze remaster, die lijkt op het originele materiaal met de toevoeging van moderne technieken.

2D, maar gemengd met 3D…

Als een ouderwetse JRPG komt het avontuur traag op gang. En het is eerlijk om te zeggen dat dit de enige manier is om de diepgang van de gameplay te begrijpen. Want het besturen van 4 personages met een enorm aantal mogelijkheden en effecten aan alle kanten wordt al snel chaotisch. Het is dus een goed idee om de tijd te nemen en alle evoluerende talenten van je personage onder de knie te krijgen. Je zult de tijd niet voorbij zien gaan.


Alleen al het onder de knie krijgen van de break- en chain-effecten zal je een hele tijd kosten om te leren hoe je zoveel mogelijk leven uit je vijanden kunt persen. Eén woord: optimalisatie. Voeg daar de aanvalsformatie aan toe die niet in de basisgame zat en je hebt genoeg om een oorlogswapen tegen je vijanden te worden. Zonder spoiler, je zult blij zijn om een aantal bekende gezichten te zien…


Een opener spel dan in het verleden.

Laten we eerlijk zijn, toen het spel voor het eerst uitkwam, was de titel basic. Het was op PSX en de console was vrij beperkt, en er was nog niet overal sprake van 3D. En alleen al aan de vertaling en de herbewerking van het verhaal kun je merken dat de studio veel moeite heeft gedaan om het verhaal samenhangender en vooral aangrijpender te maken. Of je nu met Claude of Rena begint, je zult het spel door andere ogen zien.


Dit is een remake…

Dit is een remake van het originele spel. En toch is het spannend en geslaagd om de personages in 2D te laten evolueren in een 3D-wereld. Het landschap is prachtig en zit boordevol details. Dit alles met gedetailleerde karaktersprites, ook al zijn ze in pixels. Het constante gevoel gevangen te zitten tussen twee tijdperken zorgt ervoor dat je meteen weer in het avontuur wilt duiken.


Voeg aan dit alles een soundtrack toe die is herzien door Motoi Sakuraba, met de mogelijkheid om historische muziek of nieuwe muziek te gebruiken. Het is een geweldige manier om te zien hoe de game is geëvolueerd, zowel visueel als sonisch. Het is ook duidelijk dat de nasynchronisatie van topklasse is. Zelfs passages uit de uitstekende remake uit 2008 zijn opnieuw ingesproken. Het volstaat te zeggen dat Star Ocean-fans (zoals ik) een remake hebben die hun verwachtingen waard is.


Uiteindelijk is deze Star Ocean voor fans, nostalgici en nieuwkomers. De herziene formule van het originele spel in een 2.5D-mix is net zo meeslepend als altijd en zal zelfs bij de oudsten onder ons een traan in het oog doen springen. Met een aangrijpend verhaal en revolutionaire gameplay voor die tijd is dit een JRPG-meesterwerk!

pay less Star Ocean with our partner Gamivo ! 

ALso on  PS5

5% On all the website with the promo code : LEV3LUP

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in