Review – Robocop Rogue City

0
236

Nacon werkt samen met Teyon, de studio achter Rambo en Terminator. En het is een beetje eng om te weten dat zij verantwoordelijk zijn voor Robocop. Maar er ligt een grote verrassing in het verschiet, want je voelt de liefde van de studio voor actiefilms, en de kers op de taart is dat het draait op Unreal Engine 5!

De beroemdste robotagent.

De titel slaat geen nieuwe wegen in, als je Terminator Resistance als voorbeeld neemt. Dit is een FPS met een enorme hoeveelheid verhaal. Voeg daar de mogelijkheid om vaardigheden te upgraden en verschillende zijmissies aan toe en je hebt de beste Robocop-game tot nu toe.

De titel laat je vrij bewegen tussen missies om te doen wat je wilt en meer te leren over de wereld van Robocop. Je kunt zelfs parkeerbonnen schrijven, dus er is genoeg te doen. Het leukste is dat je het politiebureau van alle kanten kunt bezoeken en met een aantal NPC’s kunt praten.

Wat de gameplay betreft, moet je weten dat je Robocop speelt, een oorlogsrobot die tegen een stootje kan voordat hij doodgaat. Je voelt de kracht van de robot in zijn bewegingen, die perfect passen bij het personage. We zijn nogal traag en stijf, omdat de robot in de film dat ook is.

Ik ben de wet.

Deels vuurgevecht, deels onderzoek. Het hoofdverhaal vereist dat je door verschillende gangen loopt en alles op je pad kapot slaat. En het is niet moeilijk om te zien waarom. Je zult een kick krijgen van het afslachten van de hond-eet-hond punks die hun drugs op straat willen brengen.

Hoewel de sequenties van de game niet uitblinken, is het de moeite waard om te onthouden dat dit geen AAA is. Maar een AA. En het is het hele pakket dat de titel tot een must-have maakt. Want naast nerveuze passages en rustige passages over onderzoek en geschiedenis. We worden ook getrakteerd op een soundtrack uit de films, net als de geluidseffecten. En het is de moeite waard om erop te wijzen dat dit een eerbetoon aan de jaren 80 is waar we graag meer van zouden willen zien.

De inhoud van de titel is royaal en biedt vele uren gameplay in een samenhangend, diepgaand universum. We vonden de nieuwe kijk op het Robocop-universum geweldig, terwijl het volledig trouw blijft aan de films. Het is ook het vermelden waard dat de game niet is uitgebracht op oudere generaties. De studio kon dus optimaal profiteren van de Unreal Engine 5 zonder te ver te gaan. Het enige echte nadeel van het spel op console is dat het vrij slecht is ontworpen voor stick aiming. Dit betekent dat veel van je schoten behoorlijk onnauwkeurig zijn. Dat is jammer, want dat frustreerde ons het meest tijdens onze lange sessies.

Dus wat kunnen we zeggen over Robocop? Nou, als je van actievolle films uit de jaren 80 houdt. Als Robocop je kindertijd op z’n kop zette toen je nog niet oud genoeg was om de film te bekijken, maar er wel door werd opgeschrikt. Dan ben je in de hemel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in