Review – ROLLERCOASTER TYCOON ADVENTURES DELUXE

0
152

Atari gaat door met het uitbrengen van de titels die het zo’n succes hebben gemaakt, deze keer met een consoleversie van zijn 2028 PC-titel. Ja, Rollercoaster Tycoon, of het geavanceerde beheer van een pretpark. Een serie die zijn stempel heeft gedrukt op zijn tijd, net als Theme Park.

Een grote klassieker, maar…

De titel mag dan uit de diepten zijn herrezen in de deluxe versie, maar we kunnen het niet helpen, maar het flagrante gebrek aan inhoud valt ons op. En dan hebben we het nog niet eens over de eenvoud in een tijd waarin de concurrentie behoorlijk groot is voor een titel in zijn soort. Toegegeven, de Deluxe-versie corrigeert heel wat dingen tussen de basisversie en de nieuwe versie. Maar we willen vaak meer.

Op het menu van deze deluxe versie staan echter een aantal nieuwe speltypen. Er is nog steeds de tutorial, maar er is ook een avonturen-, scenario- en zandbakmodus. Een veelgevraagde modus waarin iedereen kan doen wat hij wil, hoe hij wil. Een modus die tot nu toe niet bestond. Een hele prestatie voor een game in dit genre.

De avonturenmodus is er om spelers door de fijne kneepjes van het genre te leiden. Je volgt een basisplot dat gaandeweg complexer wordt, zodat je alle mechanismen van de titel in je eigen tempo kunt begrijpen.

Vooral omdat deze versie maar liefst 80 nieuwe attracties toevoegt, wat het totaal op 200 brengt! Maar wat zou een spel als dit zijn zonder goede besturing? Want ja, dat was de zwarte vlek in de game. Een verschrikking voor veel mensen.

Nou, het is de moeite waard om te vermelden dat de titel ook in dit opzicht is herzien. Ja, op console is de titel eindelijk speelbaar zonder hoofdpijn. De titel kan eindelijk naar de concurrentie en zeggen dat het heeft geleerd van zijn fouten om een benchmark te worden voor een titel die ooit een benchmark was.

Het probleem zit hem in de graphics. Ongeacht de ondersteuning (PS5 wat ons betreft) is de game niet bijzonder mooi en voelt het gewicht van de tijd. Er zit immers 5 jaar tussen de basisversie en deze versie. En er zijn geen grafische verbeteringen doorgevoerd. Dus ja, je krijgt een compleet spel. Maar mooi is het niet.

Tot slot, wat kan ik zeggen over de titel? Nou, dat het is wat het is. Een geweldige parkmanagementgame met gameplay en inhoud die goed overeind blijft. Maar de visuals voelen nog steeds het gewicht van de tijd. Dat is jammer, als je bedenkt dat Confcurence het in dit opzicht beter doet met minder content.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in