SpeeDons keert terug voor zijn 4e editie ten voordele van Médecin du Monde

0
220

SpeeDons is een speedrunmarathon die live wordt uitgezonden op Twitch met als doel zoveel mogelijk donaties te verzamelen voor het goede doel Médecins du Monde. Na een derde editie die het record voor donaties verbrak door de grens van een miljoen euro te overschrijden, hoopt deze vierde editie, die nog steeds wordt uitgezonden op het Twitch-kanaal van MisterMV (869.000 volgers), het prijzengeld van vorig jaar te evenaren en zelfs te overtreffen.

Speedrun: wat is het?

Speedrun bestaat uit het zo snel mogelijk voltooien van een videogame, ofwel door gebruik te maken van bugs in het spel (glitches) of door acties te optimaliseren om zo efficiënt mogelijk te zijn.

Het is een extreem veeleisende activiteit die uren training vereist om een plaats bij de Europese of zelfs wereldtop te bereiken.

Eén speler slaagde er bijvoorbeeld in om Super Mario Bros in minder dan vijf minuten uit te spelen, met een tijd van precies 4m 54s 881ms!

Alle herhalingen van de SpeeDons runs zijn toegevoegd aan het officiële Youtube kanaal, dat je kunt vinden door op de afbeelding hieronder te klikken:

headerImage

Voor deze editie van 2024 SpeeDons wordt MisterMV omringd door grote namen uit de Franse stream die hem het hele weekend zullen vergezellen om de verrichtingen van de speedrunners te volgen.

Om meer te weten te komen over de spellen die dit jaar meedoen, klik je op het gedetailleerde schema hieronder:

headerImage

Tickets zijn nu verkrijgbaar!

Het vindt plaats in het Lyon Convention Centre van 29 februari tot 3 maart en er zijn 880 tickets te koop om fans de kans te geven dit unieke evenement in Frankrijk bij te wonen. De tickets zijn verdeeld in twee categorieën: 1-dagenkaarten en 4-dagenkaarten. Deze tickets geven ook toegang tot de verschillende entertainmentzones die tijdens het evenement aanwezig zullen zijn.

Hieronder vind je de link naar het ticketbureau: https://www.speedons.fr/#billeterie

1-dagenkaart voor donderdag 29 februari voor €8

1-dagenkaart voor vrijdag 1 maart, zaterdag 2 maart en zondag 3 maart aan €12

4-dagenkaart voor €40

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in