Test – House of Ashes – Ik heb dit al ergens gezien…

0
151

The Dark Pictures, een horrorspelserie van Bandai Namco die terugkeert met een derde aflevering onder de naam House of Ashes. We nemen wat de eerste twee delen had gemaakt en we veranderen gewoon het verhaal. Deze keer vertrekken we naar Irak!

Het spel dat speelt als een film.

Voor degenen die The Dark Picture niet kennen, we zijn op het genre van de game die heel weinig ruimte laat voor avontuur en veel voor cinematics met verschillende QTE's. Kortom, je zult keuzes moeten maken en slagen in acties. Zelfs als enig succes van actie niet noodzakelijkerwijs het voortbestaan van een personage betekent. Daar zit het sadisme in deze serie. Uw keuzes… Jouw gevolgen. We zullen soms ook vrij zijn om kleine gebieden te verkennen om verschillende geheimen en macabere visie op een toekomst te ontdekken. Dit kan je helpen om het te vermijden of integendeel leiden tot het maken van verschillende fouten. We zullen het niet voor u verbergen, het is het verhaal en de kwaliteit van het schrijven die opnieuw het meubilair redden. De gameplay is vrij secundair. House of Ashes zal vooral een aangrijpend verhaal bieden, ook al is het voor deze aflevering een haar… te veel gebeld. Aan de grafische kant gaat de titel verder op zijn elan. Het is gemakkelijk om de acteurs te herkennen. Daarnaast zijn de animaties best netjes en de decoraties nogal mooi. De titel is geen visuele klap, maar doet het als geheel beter dan de meeste titels die realistisch bedoeld zijn. We hopen echter dat het vervolg recht heeft op iets meer finesse met de nieuwe generatie consoles en huidige pc's die zoveel meer realisme mogelijk maken.

Het is niet mijn oorlog…

Aan de geschiedeniskant neemt House of Ashes ons in 2003 mee naar Irak. Saddam Hoessein is dood en de Amerikanen zijn nog steeds op zoek naar kernwapens. Aan de kant van Irak is de oorlog nog niet voorbij en willen ze redden wat er nog te redden valt. Het is in dit delirium dat een eenheid in het geheim in de bergen wordt ingezet om een verborgen silo te vinden. Behalve dat niets zal gaan zoals gepland en de verborgen silo eigenlijk een oude tempel is vol geheimen die dateren uit de Sumerische tijd. Terwijl iedereen een manier probeert te vinden om samen te komen en een uitgang te vinden… Een aanwezigheid wordt gevoeld en achtervolgt hen. Dat is het op papier, het ziet er enorm uit. Sterker nog, een grote fan zijn van de Aliens-films en Slasher … We zijn nog lang niet de eerste afleveringen die me hadden weten te verrassen. Soms hebben we de indruk passages te zien van Aliens en stereotiepe dialogen naar het mogelijke van Amerika in oorlog… Waardoor we veel moeten lachen om te zeggen wat de personages zullen zeggen of wat er zal gebeuren voordat het gebeurt met 90% van de tijd … Redenen…

Niet eens bang!

We gaan niet liegen, het nasynchronisatiewerk, de soundtrack of de enscenering zijn een groot succes en zullen erin slagen de puristen van het genre in spanning te houden. Voor anderen zal het goed entertainment zijn. Bovendien is de herspeelbaarheid vrij goed in de zin of meerdere eindes van zijn beschikbaar, afhankelijk van de overlevenden. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het ook mogelijk is om in co-op met een vriend te spelen. Je voltooit de titel in 5 uur gemakkelijk en begint dan meerdere keren opnieuw om te slagen in een run zonder de dood. En zoals gezegd, deze kleine herspeelbaarheid is altijd een plezier in dit soort games. Om nog maar te zwijgen van alle verzamelobjecten die te vinden zijn. Alles is aanwezig om je een paar uur extra te laten rillen. En dan tja… De titel wordt verkocht voor slechts 30 euro. We zitten dus op een super rantsoen kwaliteitsprijs.           

LAISSER UN COMMENTAIRE

S'il vous plaît entrez votre commentaire!
S'il vous plaît entrez votre nom ici