Beoordeling – Xiaomi 11T PRO

0
114

Xiomi probeert keer op keer innovatieve producten aan te bieden en tegelijkertijd in betaalbare prijzen voor iedereen te blijven. En met het 11-assortiment laat Xiaomi zien dat het in staat is om te doen zoals de grote merken tegen onverslaanbare prijzen. Dus voor de 11T Pro en zijn Oled-scherm en zijn onverslaanbare lading. Het volstaat om te zeggen dat we verrast waren voor deze test. 

Een agressieve prijs. 

Xiaomi maakt steeds trouwer en we zullen niet liegen, de prijs is een schokargument voor het merk. Voor 699 euro vind je een techno die alle concurrentie trotseert. Aan de ontwerpkant ziet de 11T Pro eruit als wat overal op de markt te vinden is. Het is de kwaliteit en afwerking van het product die vooral zal markeren. Als u op zoek bent naar een compacte smartphone, is dit niet waar u deze zult vinden, deze heeft een oppervlak van 16,4 cm bij 7.6cm met een dikte van 0.8cm. Het volstaat om te zeggen dat het apparaat wordt gekauwd. En dat allemaal voor een gewicht van 204 gram. Een prachtige baby. We vinden aan de zijkanten ook de klassieke aan / uit-knop die ook als vingerafdruklezer zal dienen. Wat we jammer zullen vinden, want de concurrentie biedt een lezer onder het scherm veel discreter. Het scherm biedt het echter een Gorilla Glass Victus-bescherming die de zeer high-end stroom uitrust. Dat zou voor ons een basis moeten zijn voor elk model. Aan de verbindingskant is de smartphone uiteraard 5G en biedt hij ook Bluetooth 5.2, WIFI 6, NFC … De huidige basis, ook al zal het in de nabije toekomst echt aan de top staan. Groot nadeel van veel smartphones waaronder de 11T Pro, geen micro-SD-lezer. Dit zal het gebruik ervan voor opnamen van hoge kwaliteit of video's in 4K / 8K snel beperken. De andere zwarte vlek is dat het niet bekend is of de smartphone daadwerkelijk IP68 is. De fabrikant verzekert dat het zich verzet, maar zonder de certificering krijg je geen zin om te testen. Groot negatief punt dus. Bovendien is het niet compatibel met draadloze oplaadsystemen die in 2021 bijna een basis zijn.

Audio, scherm, perf? 

2021 verplicht, we nemen afscheid van de Jack take. Alles wat overschakelt naar Bluetooth. Als veel mensen eindelijk de stap van draadloos hebben genomen, zal het nog steeds verschillende puristen storen die hun audioapparatuur niet willen veranderen. We begrijpen ze, maar het zijn keuzes die passen bij de huidige tijd. Aan de audiokant zijn er twee uitstekende luidsprekers van het merk Harman Kardon. Allemaal met ondersteuning voor Dolby Atmos die echt een goede geluidskwaliteit biedt zonder aan de top te staan. Aan de schermzijde bevindt zich een 6,6-inch Amoled-paneel in Full HD +. Hierdoor krijg je gegarandeerd dat je je series op Netflix bijvoorbeeld in zeer hoge kwaliteit kunt zien dankzij HDR10+. Daarnaast komt er een 120HZ compatibel paneel of een dynamische modus die tussen 60HZ en 120HZ gaat. Tot slot is het scherm voor ons de must van deze smartphone met een goede noot voor zijn zichtbaarheid en leesbaarheid, zelfs in direct zonlicht. Je hoeft zelden een beetje schaduw te zoeken om je scherm te kunnen lezen.

Aan de prestatiekant biedt de 11T Pro de Snapdragon 888 in combinatie met 8 GB ram voor 256 GB opslag. Die blijft in het gemiddelde, maar biedt nog steeds de krachtigste processor van dit moment. En dat voor een middensegment. We hadden niets beters kunnen dromen. Het volstaat om onmiddellijk te zeggen dat het zich tot het haar wendt en niet zal terugdeinzen in multitasking.

En de foto?

De smartphone doet het best goed. Het biedt een groothoek van 108 megapixels en wordt gecombineerd met een ultragroothoek van 8Mpx en een macro van 5Mpx. Het volstaat om te zeggen dat het koffie zal maken. In vergelijking met andere modellen hebben we levendigere beelden in kleur en veel lichter. Maar met een minder fijne weergave. Aan de kant van de andere twee sensoren worstelen ze nog meer als je niet in een optimale bloedhond zit. En dat is jammer. Omdat we hadden gehoopt op een hogere kwaliteit van deze concurrenten. Aan de zijkant van de voorkant zal de 16Mpx de koffie zetten zonder terug te deinzen voor je verschillende selfies.

De batterij… het verborgen monster…

De telefoon bevat zoveel hebzuchtige technologie dat het logisch zou zijn om je af te vragen of de batterij het zou houden. En we hebben een goede dag bij normaal gebruik, minder als je verslaafd bent aan je smartphone. Maar gelukkig wordt de 11T Pro geleverd met genoeg om het probleem van gebrek aan batterij op te vullen. Deze wordt verkocht met een 120W oplader die je smartphone in minder dan 20 minuten oplaadt! Dat is momenteel best gek. Het nadeel is dat opladen je smartphone behoorlijk opwarmt. We raden je dus aan om er niet mee te spelen tijdens het opladen. Tot slot heeft deze 11T Pro alles om naar de grote competities te gaan en hoeft hij niet bang te zijn voor de concurrentie. Zijn grote zorg zal vooral komen van de fotosensoren die een haar te zwak zijn voor onze smaak. Maar voor de rest. Het zal net zo veelzijdig zijn voor dagelijks gebruik als voor het spelen erop. Om nog maar te zwijgen van het feit dat hij zo snel oplaadt dat je er te snel aan went. (Als ik denk dat ik mijn smartphone nog steeds in 2 uur oplaad…) Een presentatievideo en zelfgemaakte foto's van de smartphone komen binnenkort.  

LAISSER UN COMMENTAIRE

S'il vous plaît entrez votre commentaire!
S'il vous plaît entrez votre nom ici