Test – Yu-Gi-Oh! Rush Duel: Dageraad van de Battle Royale!!

0
85

Konami, als de uitgever erg discreet is in de gaming-scene, is het veel minder zo op de kaartspelscene. En Yu-Gi-Oh! is een perfect voorbeeld van een lange levensduur die Konami in staat stelt om een sterke plaats in het midden te behouden tegen veel titelkandidaten en Magic. Deze keer komt de studio terug met een titel Yu-Gi-Oh! met een echt verhaal en vooral een nieuwe manier van spelen. Het Rush Duel. 

Terugkeer van het RPG-kaartspel!

Als de laatste Yu-Gi-Oh-titel vrij eenvoudig was op de verhaalinhoud, verandert deze de game en keert terug naar een modus waar de fans veel om hadden gevraagd. Een waargebeurd origineel verhaal. Behalve dat voila, we behouden nog steeds alle bestaande mechanica met de Pendulums, synchro, XYZ, Link, Classic Fusion,… Een beginner zou verloren zijn. Maar wees gerust! Rush Duel is hier om dit alles te vereenvoudigen omdat we op Rush Duel zijn. We nemen wat de Yu-Gi-Oh Sevens anime heeft opgezet en vereenvoudigen de rest. De geschiedenis is hier een voorwendsel om duels te maken. De gebreken van de titel maken het echter heel snel voelbaar. Het verhaal is erg of te kinderachtig en zal niet iedereen bevallen. En de Switch heeft technische beperkingen die heel snel framerate-dalingen zullen veroorzaken als de animatie te hebberig is. Wat jammer is als je de artistieke richting van de titel ziet die niet de meest geavanceerde is.

RUUUUSH DUEL! 

De titel speelt zich af in de wereld van Rush duel, je zult begrepen hebben dat alles is aangepast. We vinden alles wat een beetje werkt zoals Duel Links, dus we vinden 3 magische / monsterlocatie in plaats van 5. Aan de zijkant van de pikhouweel moet je ook continu 5 kaarten in de hand hebben. Dit betekent dat je vaak zult tekenen. Het is dus aan jou om je deck hierop voor te bereiden. Kortom, vergelijk met een klassiek duel, hier zul je nooit een lege hand hebben. Veel monsters zullen dus last hebben van deze handicap. Gelukkig biedt de titel kaarten die specifiek zijn voor de speelstijl. Dus we verwijderen veel kaarten om exclusieve toe te voegen. Zoals bijvoorbeeld de Maximum invocations waarbij je maar 3 kaarten van het monster in de hand hoeft te hebben om het op te roepen. Wie zei Exodia van de noob? Met andere woorden, we zijn vooral bezig met een spel waarmee de beginner in de licentie kan duiken zonder de frustratie van het onder ogen moeten zien van 10.000 kaarten en hun effecten. De titel biedt ook een kaartaankoopmodus met punten verkregen in duel en een online modus. Zelfs als we niet zullen liegen, was deze vrij leeg, want tegenover, Konami biedt gratis alternatieven voor multi Game Yu-Gi-Oh. Zeker met de aanstaande komst van Master Duel. Tot slot is de titel goed met een nieuwe visie op het spel voor beginners. Genoeg om je handen vuil te maken voordat je verder gaat met een echte uitdaging. We kunnen hem alleen maar adviseren. Wees echter voorzichtig, de moeilijkheidsgraad van de titel is niet hoog en zal geen uitdaging zijn voor de meesters van het spel.

LAISSER UN COMMENTAIRE

S'il vous plaît entrez votre commentaire!
S'il vous plaît entrez votre nom ici