Acer breidt zijn gaming-aanbod uit met nieuwe Predator BiFrost- en Nitro-serie grafische kaarten

0
147

Acer heeft vandaag de Predator BiFrost AMD Radeon™ RX 7800 XT OC en drie Nitro grafische kaarten aangekondigd met de nieuwste AMD Radeon RX XT-serie GPU’s, waaronder de nieuwe AMD Radeon RX 7600 XT GPU’s. De nieuwe videokaarten bieden gebruikers meeslepende game-ervaringen om optimaal te kunnen genieten van de nieuwste AAA-titels met maximaal 16 GB geheugen en next-gen technologieën.

Met 60 AMD RDNA™ 3 unified compute units en gekoppeld aan het Predator FrostBlade™ 3.0 ventilatorsysteem, levert de Predator BiFrost AMD Radeon RX 7800 XT videokaart perfect vloeiende prestaties voor 1440p en 4K gaming. De Acer Nitro AMD Radeon RX 7800 XT OC videokaart beschikt over 16GB GDDR6 opslag en tot 624Gbps geheugenbandbreedte, terwijl de Acer Nitro AMD Radeon RX 7700 XT OC videokaart 12GB GDDR6 opslag en tot 432Gbps geheugenbandbreedte biedt.

Voor soepele, snelle prestaties beschikt de Acer Nitro AMD Radeon RX 7600 XT OC videokaart over 16 GB GDDR6 geheugen en verdubbelt de koelcapaciteit met de Nitro FrostBlade ringventilator: een dubbel kogellagersysteem met drie warmteafvoeropeningen. De basis is gemaakt van versterkt koper om de gegenereerde warmte efficiënt te geleiden en de levensduur van het apparaat te verlengen. Het zorgvuldig ontworpen koelsysteem maakt de krachtige overklok mogelijk die de meest veeleisende gamers nodig hebben om de grafische kaart naar zijn maximale capaciteit te duwen.

De nieuwste videokaarten van Acer verleggen de grenzen op het gebied van gaming en creativiteit. Dankzij de AMD RDNA™ 3-architectuur kunnen gamers gebruikmaken van de kracht van geavanceerde AI-technologieën en raytracing-versnellers om hoge resoluties mogelijk te maken en tegelijkertijd vloeiendheid te winnen voor de beste gamingkwaliteit met hoge verversingssnelheid, zelfs voor de meest competitieve titels. Professionals en hobbyisten kunnen ook in alle vrijheid bewerken, visualiseren en creëren dankzij ondersteuning voor versnelde renderingtoepassingen. Daarnaast zijn de nieuwe videokaarten voorzien van AMD’s multimedia encode/decode engine voor een dynamischer kleurengamma, wat significante verbeteringen laat zien voor gaming of streaming. Ze ondersteunen ook de DirectX 12 Ultimate API voor meeslepende en realistische beelden.

Predator BiFrost AMD Radeon RX 7800 XT OC grafische kaart

De AMD Radeon RX 7800 XT OC Predator BiFrost videokaart combineert de kracht van het AMD RDNA 3 chiplet ontwerp met de nieuwste technologische ontwikkelingen van Acer. Gamers kunnen aanzienlijke vooruitgang verwachten in prestaties en efficiëntie dankzij PCIe 4.0 en dubbele PCIe 8-PIN slots. Met 16GB GDDR6 geheugen en 624Gbps aan bandbreedte levert de AMD Radeon RX 7800 XT OC Predator BiFrost videokaart razendsnelle verwerking en natuurgetrouwe beelden in elk frame, evenals rekensnelheden tot 2254MHz in de spelklokmodus[1]“en tot 2.565 MHz in boostklokmodus[2]“voor feilloze reactiesnelheid.

De AMD Radeon RX 7800 XT OC Predator BiFrost videokaart heeft een robuust koelsysteem met drie Predator FrostBlade 3.0 ventilatoren met een uniek ringontwerp en golfvormige bladtextuur om de luchtstroom te verbeteren. De ventilatoren worden aangevuld met een efficiënte dampkamer om de warmteafvoer te optimaliseren. Gamers die houden van op maat gemaakte set-ups zullen het formaat waarderen, met afmetingen van slechts 281,9 x 117,9 x 61,4 mm en 3 slots, waardoor het op een breed scala aan game-apparatuur kan worden gemonteerd. Voor extra veelzijdigheid zijn er aansluitmogelijkheden zoals een HDMI 2.1-poort en drie DisplayPort™ 2.1-poorten voor eenvoudige integratie van randapparatuur. Tot slot kunnen gamers met de Predator BiFrost Utility-app de prestaties van het apparaat controleren en de ventilatorsnelheden en grafische instellingen aanpassen aan hun behoeften.

Acer Nitro AMD Radeon RX 7800 XT OC en Acer Nitro AMD Radeon RX 7700 XT OC grafische kaarten

De Acer Nitro AMD Radeon RX 7800 XT OC en Nitro AMD Radeon RX 7700 XT OC grafische kaarten zijn ideaal om te genieten van de nieuwste games in al hun grafische glorie. Ze combineren vernieuwde AMD RDNA 3 compute units met unified raytracing en AI versnellers om een 1440p en 4K gaming ervaring te leveren die gebruikers letterlijk meeneemt naar een andere wereld. De spelklokmodus van de Nitro Radeon RX 7700 videokaart bereikt een indrukwekkende snelheid van 2.276 MHz en de boostklokmodus kan een duizelingwekkende 2.599 MHz bereiken. De “game clock” modus van de Nitro Radeon RX 7800 videokaart kan snelheden tot 2254 MHz bereiken, terwijl de “boost clock” modus snelheden tot 2565 MHz kan bereiken ter ondersteuning van games en andere grafisch-intensieve taken.

Acer Nitro AMD Radeon RX 7800 XT OC

Acer Nitro AMD Radeon RX 7700 XT OC

De nieuwe Acer Nitro videokaarten zijn uitgerust met een nieuwe media encodeer/decodeer engine voor high-definition codering. Of ze nu de wereld van gaming verkennen, video streamen of ontwerpen maken, gebruikers kunnen genieten van multimedia met ultrahoge prestaties, een hoog kleurengamma en dynamische verbeteringen met volledige ondersteuning voor AV1-encodering/decodering[3].

Gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken over oververhitting, want de Acer Nitro AMD Radeon RX 7800 XT OC en Nitro AMD Radeon RX 7700 XT OC videokaarten zijn voorzien van dubbele Nitro FrostBlade ringventilatoren om de luchtstroom te verbeteren en warmte af te voeren van de behuizing, waardoor de GPU wordt beschermd. Hun dubbele kogellagersysteem vermindert het geluid, is bestand tegen hoge temperaturen en minimaliseert ventilatorslijtage. Het geavanceerde koelsysteem gaat schuil achter een doordacht uiterlijk ontwerp, met afmetingen van 279 x 129,62 x 50,42 mm en een vormfactor die gebruik maakt van 2,5 slots. Gebruikers kunnen dus de ruimte optimaliseren zonder afbreuk te doen aan de prestaties. Voor extra flexibiliteit zijn de grafische kaarten voorzien van een HDMI 2.1-poort en drie DisplayPort 2.1-sleuven.

Acer Nitro AMD Radeon RX 7600 XT OC grafische kaart

De Acer Nitro AMD Radeon RX 7600 XT OC videokaart zit boordevol geavanceerde functies voor betrouwbare prestaties. Gamers krijgen een voorsprong op de concurrentie en een indrukwekkende reactiesnelheid met 16 GB GDDR6-opslag en maar liefst 288 Gbps bandbreedte, evenals gaming-snelheden tot 2539 MHz en 2810 MHz in boost-modus.

Acer Nitro AMD Radeon RX 7600 XT OC

Om de prestaties op peil te houden, is de geavanceerde koeltechnologie voorzien van twee Nitro FrostBlade ringventilatoren die zijn ontworpen om zowel de luchtstroom als de druk te maximaliseren, waardoor warmte van de GPU wordt afgevoerd. Het dubbele kogellagersysteem is bestand tegen hoge temperaturen en minimaliseert de wrijving op de ventilator, terwijl drie uitlaatpoorten zorgen voor een efficiënte koeling van de vitale onderdelen van het apparaat. Voor optimale prestaties is het chassis van de Acer Nitro AMD Radeon RX 7600 XT OC grafische kaart versterkt met een koperen basis die warmte efficiënt absorbeert en afvoert via zuurstofvrije heat pipes. De condensatoren op het gedrukte circuit zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid en gaan 2,5 keer langer mee dan een gewone condensator. Tot slot wordt de kaart versterkt door een aluminium achterplaat en een metalen antiflexiestrip, die ook zorgen voor een betere temperatuurregeling.

De compacte maar krachtige AMD Radeon RX 7600 XT OT Acer Nitro videokaart meet 268 x 111,2 x 40,1 mm en heeft een vormfactor die gebruik maakt van 2,5 slots, waardoor het een ideale keuze is voor ruimtebewuste gamers. De kaart is ook uitgerust met een aantal essentiële aansluitpoorten, waaronder een HDMI 2.1-sleuf en drie DisplayPort 2.1-sleuven. Met een maximale digitale resolutie van 7680 x 4320 en de mogelijkheid om tot 4 schermen tegelijk te ondersteunen, kunnen gebruikers genieten van verbluffende beelden op meerdere schermen voor een echt meeslepende game-ervaring.

Prijzen en beschikbaarheid

De Predator BiFrost AMD Radeon RX 7800 XT OC videokaart zal in februari verkrijgbaar zijn in de EMEA-regio voor een adviesprijs van 669 euro.

De Acer Nitro AMD Radeon RX 7800 XT OC grafische kaart zal in februari verkrijgbaar zijn in de EMEA-regio vanaf EUR 629, MSRP incl. BTW.

De Acer Nitro AMD Radeon RX 7700 XT OC grafische kaart is in februari in de EMEA-regio verkrijgbaar vanaf 579 EUR, verkoopprijs incl. btw.

De Acer Nitro AMD Radeon RX 7600 XT OC grafische kaart is in februari in de EMEA-regio verkrijgbaar vanaf 519 EUR RRP (incl. BTW).

Technische specificaties, prijzen en beschikbaarheid kunnen per regio verschillen. Neem voor meer informatie contact op met het persrelatiebureau of ga naar www.acer.com.

Bezoek het Acer Media Centre voor productafbeeldingen en specificaties, of bezoek de Acer News site voor alle informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in