Alienware optimaliseert de m16 R2 PC met stealth mode en boost de x16 R2 en m18 R2

0
124

Alienware onthult drie nieuwe gaming laptops: de vernieuwde Alienware m16 R2, de ultra-premium Alienware x16 R2 en de ultra-high-performance m18 R2. Geïnspireerd door de Alienware-community en ontwikkeld voor hardcore gamers en enthousiastelingen, zijn deze producten gericht op een breder publiek en voorzien van de nieuwste innovaties op het snijvlak van technologie, design en prestaties.

Alienware m16 R2: prestaties voor elke situatie

 

Gebruikers willen een krachtige laptop die de meest veeleisende games kan draaien, maar toch draagbaar genoeg is om gemakkelijk te verplaatsen. Alienware heeft de m16 R2 opnieuw ontworpen om prestaties, flexibiliteit en draagbaarheid te combineren.

De m16 R2 bevat innovatieve functies, met het ontwerp van een nieuwe thermische oplossing die het Cryo-tech koelsysteem efficiënter maakt, binnen een compactere behuizing. De luchtstroom is 43% efficiënter, dus de m16 R2 is volledig operationeel voor recent uitgebrachte games.

De verwijdering van de thermische plank betekent dat de laptop 15% ondieper is en 15% minder ruimte in beslag neemt. De nieuwe 16-inch notebook is nu gemakkelijker te vervoeren en bespaart ruimte op het bureaublad, waardoor er meer ruimte overblijft voor de muis, het toetsenbord en het gamescherm.

De m16 R2 is niet alleen compacter, maar heeft ook een polssteun en een groter touchpad. Dit wordt mogelijk gemaakt door het ontwerp van een slank maar robuust 180-graden scharnier aan de achterkant van de PC. Door het scharnier in deze positie te plaatsen, kan het toetsenbord worden verhoogd en kunnen de polssteun en het touchpad worden vergroot. Bovendien is een groter oppervlak voor het bedienen van de cursor een echte aanwinst tijdens het chatten op Discord of surfen op het web. Het touchpad wordt ook begrensd door de RGB stadionlusverlichting, die op de achterkant op een beter zichtbare plek is geplaatst. Spelers kunnen nu gemakkelijk de grenzen van het touchpad herkennen in donkere omgevingen.

Alienware heeft een sneltoets op het toetsenbord geïntegreerd die de verlichting van de m16 R2 dimt, zodat deze opgaat in de omgeving. Geïnspireerd door feedback van gebruikers heeft Alienware ook een nieuwe functie geïntroduceerd: stealth mode. Door op de F2-toets te drukken, wordt de achtergrondverlichting van het toetsenbord wit, worden alle andere AlienFX-verlichtingszones uitgeschakeld en schakelt de prestatiemodus over naar stil voor minder geluid.

Dubbelklik om de stealth-modus uit te schakelen en terug te gaan naar de volledige kracht van Intel Core Ultra H-serie processors en NVIDIA GeForce RTX 40-serie mobiele grafische kaarten (tot RTX 4070), die genoeg kracht hebben om de nieuwste games met hoge framesnelheden uit te voeren. Voor prestatiegerichte en competitieve gamers leveren NVIDIA’s DLSS 3.5 AI upscaling en NVIDIA Reflex latency reduction technologie snellere framerates, betere beeldkwaliteit en de laagst mogelijke latency zonder meer stroom te verbruiken.

Dolby Atmos-functionaliteit maakt de gebruikerservaring nog meeslepender: de geoptimaliseerde dubbele luidsprekers van de m16 R2 bieden gebruikers ruimtelijk geluid zodat elke voetstap, elke explosie en elk gefluister met diepte en realisme te horen is.

Vloeiende gameplay wordt gepresenteerd op een QHD , 240 Hz scherm met een 16:10 beeldverhouding dat indrukwekkende beelden levert die worden gekenmerkt door scherpe details en rijke, nauwkeurige kleuren. Pro-gamers zullen genieten van soepele, traanvrije gameplay dankzij de hoge verversingssnelheid.

De belangrijkste verbeteringen aan de m16 R2 :

 • Een nieuw ontwerp om de afmetingen te beperken, met de verwijdering van het thermische pad aan de achterkant, is de m16 R2 gemakkelijk mee te nemen op reis.
 • Een sneltoets voor de stealth-modus, waarmee gebruikers snel de donkere modus kunnen activeren en de RGB-verlichting kunnen uitschakelen.
 • Een 90 Wh batterij met NVIDIA Advanced Optimus voor intelligente energieoverdracht om de energiebalans tussen de CPU en grafische kaart te optimaliseren, zodat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over het opladen. De m16 R2 kan in slechts 35 minuten worden opgeladen tot 80% dankzij Express Charge 2.0.
 • Intel Core Ultra H-serie processorenen NVIDIA GeForce RTX 40-serie grafische kaarten combineren kracht en prestaties, ideaal voor het uitvoeren van de meest veeleisende AI-workloads en de nieuwste games met snelle framerates.

Alienware x16 R2: de verbeterde versie van Alienware’s premium laptop

 

Vorig jaar introduceerde Alienware zijn best presterende gaming-laptop, met een slank, volledig metalen chassis, een configuratie met zes luidsprekers, 100 micro-LED achtergrondverlichting en een RGB-verlicht touchpad. DeAlienware x16 R2 is een verbeterde versie die zijn positie versterkt met superieure prestaties, efficiëntere koeling, verbeterde schaalbaarheid en nieuwe updates.

Ontworpen voor eersteklas prestaties, kan de x16 R2 tot 175W dedicated grafisch vermogen leveren met 12-fase spanningsregeling, gesuperponeerd op de nieuwe Intel Core Ultra processors. In combinatie met notebook grafische kaarten tot NVIDIA GeForce RTX 4090 bereikt de x16 R2 een totaal vermogen van 220 W, de ideale oplossing voor het uitvoeren van de meest veeleisende games met de nieuwste, best presterende technologie.

Een overzicht van de andere optimalisaties van de x16 R2:

De meest geavanceerde Alienware Cryo -tech koeloplossing tot nu toe, met Vapor Chamber technologie en Element 31 thermische interface op de CPU en grafische kaart.

Snellere beelden dankzij het standaard 240 Hz scherm. Het beschikt ook over geavanceerde technologieën zoals Dolby Vision voor ultra-levendige beelden, blauw licht filtering met ComfortView Plus en een responstijd van 3 ms voor soepele bewegingen tijdens het gamen.

Desnelste geheugensnelheden van alle Alienware-systemen met LP-DDR5X-geheugen tot 7467 MT/s.

Meer opslagruimte zodat gebruikers bestanden kunnen opslaan met opties tot 8TB.

Alienware’s krachtigste laptop is zojuist… krachtiger geworden

 

Uitgerust met een 14e generatie Intel Core i9-14900HX processor (maximaal) en NVIDIA GeForce RTX 4090 grafische kaart (maximaal), biedt deAlienware m18 R2 superieure prestaties, overklokmogelijkheden en aanzienlijke verbeteringen in thermische efficiëntie. Dit is met name te danken aan Alienware’s Cryo-tech koeloplossing met Element 31 toegepast op zowel de CPU als de grafische kaart, en een vernieuwde dampkamer die lucht efficiënter afvoert.

Met de beste prestaties en grootste opslagcapaciteit (tot 10TB) in het Alienware notebook assortiment, is de m18 R2 ontworpen voor gebruikers die het maximale willen halen uit prestaties op een premium PC.

Aankomende updates voor de Alienware-notebookreeks

De volgende belangrijke functies zijn opgenomen in de gehele Alienware notebookreeks:

 • NVIDIA DLSS 3.5 AIupscaling technologie aangedreven door Tensor cores levert snellere framerates en betere beeldkwaliteit zonder meer stroom te verbruiken.
 • AWCC 6.1 is een nieuwe versie van Alienware Command Center die een groot aantal functies bevat die zijn geïnspireerd op feedback van gebruikers (meer hierover hieronder).
 • De verbeterde FHD-webcam ondersteunt nu HDR om het dynamische bereik te verbeteren en details te behouden door sterke achtergrondverlichting tegen te gaan en ervoor te zorgen dat onderwerpen goed worden belicht. Tot slot verbeteren AI-gestuurde far-field microfoons de spraakervaring door omgevingsgeluiden te onderdrukken, zodat gebruikersstemmen helder en duidelijk zijn.
 • Next-generation connectiviteit tot Wi-Fi 7 en tot 2x Ethernet-snelheden met 5 GHz Ethernet-verbindingen die vertragingen verminderen en de stabiliteit van de verbinding vergroten.
 • Alle panelen zijn voorzien van ComfortView Plus, Alienware’s hardwaretechnologie die is ontworpen om de uitstoot van blauw licht te verminderen zonder de prestaties of beeldkwaliteit te beïnvloeden.
 • Windows 11 Home en toegang tot honderden games van hoge kwaliteit en een maand Xbox Game Pass Ultimate

Optimale gebruikersinterface met Alienware Command Center

 

In 2022 lanceerde Alienware de nieuwe versie van de gecentraliseerde software hub waarmee gebruikers verlichting, macro’s, akoestische profielen en nog veel meer kunnen regelen. Dit jaar heeft Alienware een aantal belangrijke updates doorgevoerd. Naast het inschakelen van de stealth-modus, stelt hetAlienware Command Center (AWCC 6. 1) gebruikers in staat om automatische functies in en uit te schakelen, bevat het een grafische MUX-schakelaar, EA Play en Xbox Game Pass.

Alienware Command Center is beschikbaar op de nieuwste generatie Alienware-systemen en producten van derden met Windows 10 en Windows 11.

Meer informatie over volledige systeemcompatibiliteit en FAQ’s vindt u hier.

Prijzen en beschikbaarheid

 • DeAlienware m16 R2** is verkrijgbaar vanaf medio maart.
 • DeAlienware x16 R 2** is vanaf medio maart verkrijgbaar.
 • DeAlienware m18 R2** is verkrijgbaar vanaf 16 januari
 • De prijzen worden binnenkort bekendgemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in