REVIEW – ASUS ZENBOOK PRO DUO UX581

0
139

Testconditie: Asus stuurde ons het Zenbook Pro-duo voor een beperkte tijd. Dus gedurende 3 weken hebben we onze huidige apparatuur vervangen door deze om u de meest complete test mogelijk te bieden in echte omstandigheden en niet in een klassieke testbank.  De Zenbook is een merk dat Asus niet langer presenteert omdat zijn populariteit goed verankerd is in de geest als een geavanceerd product dat weinig doet wat je ervan vraagt. Maar waarom dan voor het profduo kiezen? Wel voor zijn dubbele scherm dat nuttig zal zijn voor alle professionals in de creatieve wereld. Van de grafisch ontwerper tot de muzikant tot de streamer in jou. Je zult zien dat het Zenbook Pro-duo niet zomaar een gadget is op een toch al dure pc.

WERELDPREMIÈRE VAN DUBBELE SCHERMEN. 

Asus biedt ons hier de eerste laptop ter wereld met de bijzonderheid van een dubbel scherm dat functioneert als een tweede scherm dat tussen uw scherm en het toetsenbord wordt geplaatst. Waar het misschien een mooie gadget lijkt. U moet weten dat alle grafische ontwerpers en andere streamers vaak in twee schermen zijn om redenen van gemak en vooral om een maximum aan informatie op het scherm te hebben zonder van het ene programma naar het andere te hoeven schakelen en tijd te verspillen. Stel je voor dat een streamer voortdurend ALT TAB in het volle bereik doet om te zien wat de kat hem vertelt … Je gaat me vertellen dat asus om dit allemaal uit te voeren, vermogenscompromis moest sluiten. Nou, nee. We vinden dus zeker twee panelen in 4K met daarachter twee mogelijke configuraties. je hebt de keuze uit een I7 of een 9e generatie I9 met een Nvidia GeForce RTX 2060. En trouwens, het ene model heeft 16 gb RAM en het andere heeft 32 gb RAM. Het volstaat om te zeggen dat twee configuraties zich globaal aanpassen aan alle situaties. Om te zien of u alleen klaar bent om de 3000e te investeren die de meest andere configuratie vereist.

EEN ONTWERP DAT HET DUN EN MOOI IS. 

Van de buitenkant ziet de Zenbook Pro Duo eruit als alle andere Zenbooks. We zitten op een mooi en netjes ontwerp en helemaal nuchter. We vinden een chassis van geborsteld metaal van grijsblauw dat het een volledig professionele uitstraling geeft zonder al te veel te doen. Als je op een laptop zit die iets dikker is dan de Zenbook-reeks, stoort het helemaal niet. Als je gewend bent aan de pc van het gamertype, zul je deze veel dunner vinden. We zitten nog steeds op een dikte van 2,5 cm voor 15 inch. Het enige defect van het chassis, het geborstelde metaal bewaart vingerafdrukken … Dit vereist vaak dat u er een doek overheen legt om te voorkomen dat u een laptop presenteert die bedekt is met sporen van vet en andere. Het andere ontwerp en nuttige aspect van het Zenbook Pro-duo komt ook van het scherm. Zodra het is geopend, kantelt het toetsenbord om meer typcomfort te bieden. Maar dat is niet het enige gebruik van het verhogen van het toetsenbord. het zorgt ook voor een betere afvoer van warmte dan een conventionele laptop die aan uw bureau is gelijmd. Het volstaat om te zeggen dat de zuigkracht volledig optimaal is op het Zenbook Pro-duo, waardoor de aankoop van verschillende draagbare ventilatoren die een USB-poort blokkeren, wordt vermeden.

EEN VRIJ SLIMME INVESTERING, MAAR NIET DE HANDIGSTE. 

Om verder te gaan op het toetsenbord. Deze wordt aan de rand van de pc geplaatst om over de plaats voor het tweede scherm te bieden. zodat uw polsen niet worden ondersteund voor langdurige aanvallen. Maar ook hier heeft Asus aan alles gedacht. De pc wordt geleverd met een polssteun die dit defect gedeeltelijk zal corrigeren. Omdat het defect ervan aan de ene kant komt van het feit dat het is gemaakt van stijf plastic en dat het niet het handigst zal zijn voor uw reizen. Aan de andere kant is het uitgerust met slechts twee griepen die voorkomen dat het wegglijdt. Wat slimmer was geweest, was geweest om een opvouwbare oplossing onder de pc te vinden of een magnetische polssteun te bieden. Want heel vaak zul je het moeten vervangen of een oppervlak moeten vinden of je kunt het naast je pc plaatsen. Dit brengt de laptop nog verder weg van je toch al vermoeide oogjes. Voor de rest van het toetsenbord vinden we over het algemeen een goede kwaliteit om te typen, waarvoor we een beetje moeten leren over de plaatsing voordat we er helemaal vertrouwd mee zijn. (Van onze kant zijn we gewend om Belgische Azerty-toetsenborden te gebruiken. En geen Qwerty. Maar gelukkig stelde ons geheugen van de toetsen ons in staat om het Qwerty-toetsenbord te gebruiken als een klassieke Azerty. Wees dus voorzichtig voordat u koopt om een toetsenbordmodel te nemen dat bij u past. Een fout kwam snel) Aan de investeringskant. We vinden het Trackpad rechts van het toetsenbord en niet eronder. Logischerwijs moet het je lukken om alles te plaatsen zonder ruimte te verliezen. Tijdens onze eerste tests was het gebruik ervan een chaotisch haar en hoofdpijn. Maar met geweld wordt het gebruik ervan steeds vloeiender. Tot het punt dat je de reflex hebt om het te vinden op deze veilige locatie van andere laptops … Het andere nut van de Trackpad is dat het ook je num-pad is. met een simpele druk op twee toetsen op het trackpad start u de snelkoppeling naar de rekenmachine of transformeert u het trackpad in een Numpad. De kracht hiervan is dat je beide functies tegelijk kunt gebruiken. De bestrating herkent een fijne druk van een vingerbeweging volledig. Daarnaast zit onder het Trackpad ook de linker- en rechterklik. Nou, eerlijk gezegd kost het veel aanpassingstijd om deze functies te gebruiken, omdat je vaak eerder op dobbelstenen klikt om op een nummer te drukken dat je in plaats daarvan door het toetsenbord dwingt. Aan onze kant was dit bijna 80% van de tijd het geval.

NOG MEER CONTENT OP HET SCHERM!

Nou hebben we het er al een beetje over gehad, maar het is belangrijk om de balans op te maken van dit tweede scherm genaamd: ScreenPad plus. Als beide schermen volledig aanraakgevoelig zijn, zou de ScreenPad vergelijkbaar kunnen zijn met wat Apple doet. Maar denk nog eens na! We zitten hier niet op een scherm met snelkoppelingen. We zijn hier op een tweede scherm dat volledig bruikbaar is voor uw secundaire toepassingen. De ScreenPad Plus heeft een overlay die specifiek is voor Asus, waardoor er een sluiter op kan zitten met de parameters die er specifiek voor zijn. Maar ook de mogelijkheid om snelle applicatiesnelkoppelingen op te slaan. Hiermee bedoelt u dat u uw applicaties alleen op specifieke plaatsen hoeft te plaatsen en ze in de snelkoppelingen hoeft op te slaan. Zodra u op de betreffende snelkoppeling tikt, begint Alles en gaat u terug naar waar u het hebt geplaatst. Een must voor mensen die een nauwkeurig bureau willen zonder de elementen elke keer te hoeven vervangen. Maar bovendien is het tweede scherm handig voor creatievelingen en gamers. Je zal in staat zijn om een spel volledig te lanceren op het eerste scherm en een blik te hebben op Discord, twitter, … aan de andere kant. Voor streamers kun je bijvoorbeeld Streamlabs op het tweede scherm hebben terwijl je game op het eerste draait. In Photoshop hebt u uw project op volledig scherm en plaatst u uw gereedschappen op de seconde. Het volstaat om oneindig veel mogelijkheden te zeggen volgens uw behoeften. Om nog maar te zwijgen van dat de must van de must. De Zenbook Pro duo wordt geleverd met zijn stylus. Deze reageert op de druk in Photoshop en anderen. Dat maakt grafische tablets een beetje nutteloos. Het nadeel komt van de kanteling van het scherm waardoor u niet ten volle van deze functie kunt genieten zonder uw pols te verzwakken.

NUTTELOZE EN DUS ESSENTIËLE GADGETS! 

Aan de aanraakkant ondersteunt Asus handschrift en transcribeert het rechtstreeks. Als het in het begin een tijd van aanpassing kost, wordt het snel erg vloeiend en kun je snel met de hand schrijven. Ook als het typen nog sneller gaat. Om nog maar te zwijgen van het feit dat je vaak je hand op het toetsenbord legt waardoor het schrijven chaotisch wordt. Een goed idee dus, maar slecht uitgebuit. Aan de andere kant vinden we Alexa volledig geïntegreerd in Windows, zodat je al deze functies vanaf de pc kunt gebruiken. Zeker kan van niemand het nut hiervan hebben. Maar in vergelijking met Cortana reageert Alexa veel beter op opdrachten. Voor de rest heeft het Zenbook Pro-duo ook een infraroodcamera om de pc via het gezicht te ontgrendelen. Nou, verwacht geen geavanceerde technologie. Vaak zal de verlichting of een grote baard de herkenning ondermijnen. De gebruiker wordt gevraagd zijn wachtwoord in te voeren.

EN IK SLUIT HEM OF MIJN HEADSET AAN OP MIJN WEBCAM EN CONTROLLER. 

Het Zenbook Pro duo heeft ook standaard alle laptops. Te beperkte connectiviteit. Er is zeker een USB-C Thunderbolt 3 en twee andere USB 3.1. Maar dit is totaal niet genoeg voor de meeste mogelijke toepassingen ervan. Voor de rest vinden we de klassieke HDMI om een derde scherm en een jack-poort te plaatsen die vergelijkbaar is met de smartphone. (2in1) Wat jammer is, is dat we er graag een SD-kaartlezer op hadden gehad. Want voor een creatieve pc is dit zonde. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het ook wordt geamputeerd vanaf de RJ45-poort. Dus zeker, de plaats is beperkt. Maar Asus had een USB-adapter kunnen leveren om de grote gebreken van het Zenbook Pro-duo op te vullen.

SCHERM EN GAMEN? 

voor de rest hebben we verschillende klassieke benchmarks getest en de pc in vrij zware After-effectbestanden geduwd. En we hadden geen zorgen. De pc warmt nauwelijks op en level bruii deze is veel stiller dan een gaming-pc met dezelfde configuratie. In stream, zelfde topo. Het lanceren van streamlabs en een 4K-game had geen negatieve invloed op alle titels die we probeerden. Vergeet voor de rest de webcam die van een nogal slechte kwaliteit is. Aan de microfoonkant zitten we aan de beloopbare kant. De pc maakt dus de koffie, maar niet op alle punten. Tot slot is het Zenbook Pro duo een laptop must voor creatievelingen. Het stelt je in staat om alles bij de hand te hebben en is erg vloeiend. We hadden echter graag iets extra's gehad, zoals een SD- en Ethernet-poort. Maar hey, we weten dat Asus de keuze heeft gemaakt om ze te verwijderen om de finesse gerelateerd aan het merk te houden. Nu is het aan jou om te weten of je bijna 3000 € in een laptop met zoveel opties wilt stoppen, wetende dat er ook zijn equivalent is in een ROG-model. Van onze kant konden we niet zonder. Draagbaar, krachtig en handig. Behalve de USB-poorten die ons dwingen om iets te kopen om meer te gebruiken….

LAISSER UN COMMENTAIRE

S'il vous plaît entrez votre commentaire!
S'il vous plaît entrez votre nom ici