Test – Retour

0
138

Wanneer de TPS de luxe van de Rogue Lite biedt, krijgen we een PlayStation 5-uitsluiting die de omweg waard is. En niet alleen een beetje, want we zitten op een veeleisende titel waar lang over gepraat zal worden ten goede en ten kwade. 

Leven en dood, een eeuwige cyclus. 

Returnal begint sterk door je vanaf de eerste seconden een crash van je schip aan te bieden die je blokkeert op de exoplaneet Atropos. Je hebt de controle van Selene die moet uitzoeken waar ze is en hoe je het kunt verlaten. Behalve dat hier niets gaat zoals gepland en ze snel voor lijken staat die op haar lijken. En verrassing, de dood wacht op je van deze ontdekking. Het scenario is dus vrij basaal, maar werkt, we zitten vast in een tijdlus die non-stop opnieuw zal beginnen tot de ontdekking van het waarom van het hoe. Behalve dat je personage hier deze vorige levens beetje bij beetje zal ontdekken en elke nieuwe lus zijn deel van de nieuwigheid zal brengen. Als je gewend bent aan gender, weet je dat sterven een straf is die soms goed is om te nemen. Voor beginners van het genre zal het een bron van voortdurende frustratie zijn tot het reliëf van het einde van de titel. Daarnaast breekt de game af en toe zijn ritme met verschillende psychologische puzzels of willen we de rest snel weten!

Terug in de tijd! 

We hebben het gevoel dat de titel veel kan verwijzen naar sciencefiction en voor iemand zoals ik die SF bij het ontbijt neemt, is het gewoon leuk om de verschillende verwijzingen te zien die de titel maakt. En wat het meest verrassend is, is dat de studio alles tot in de perfectie heeft weten te verweven, waardoor Returnal een soort gigantische hardcore tribute is geworden. De titel doet het ook perfect, het is dat het verschillende Biomen biedt die de constructie van de niveaus en de sfeer veranderen. Tussen mini-steenjungles voor de eerste Biome bevinden we ons in een vergelijkbare architectuur in de tweede, maar doet meer denken aan Dune du heeft overal zijn zand. Over techniek gesproken, stel je gerust. Returnal is een echte PS5-titel met constante 4k / 60fps met zijn ray tracing geactiveerd als bonus! Visuele uitdaging en schoonheid! Wat vragen de mensen?

Sterf, sterf opnieuw, sterf altijd!

We vertelden je helemaal aan het begin dat Returnal een Rogue Lite is. Door de middelen dat je vaak zult moeten of zult sterven. En dat is een deel van de titel. De wereld zal hem met elke run veranderen. Je wapens en anderen zullen verdwijnen. En je begint meteen opnieuw. En we vinden het leuk om steeds verder te gaan en steeds meer Lore rond de titel te ontdekken. Dus ja Returnal is bestraffend, hard en meedogenloos. Maar het was zo gepland. Dus als je van plan bent om het avontuur aan te gaan, wees dan gewaarschuwd. Je gaat huilen!

LAISSER UN COMMENTAIRE

S'il vous plaît entrez votre commentaire!
S'il vous plaît entrez votre nom ici