TEST – SHENMUE 3

0
98

Er was een tijd dat dreamcast haken en ogen met nostalgie terugdenken. Degene waar een serie werd geboren en een mooie klap in het gezicht kreeg, heeft veel grote licentie. Deze titel? Shenmue. Fans van de serie hebben met lichaam en ziel gewacht op een einde aan de avonturen zonder dat het het daglicht zag. Toen kwam uit het niets de aankondiging van een Shenmue 3. Eindelijk zouden fans weer in hun hart kunnen duiken. En waarom niet een nieuwkomer nemen trouwens? Eindelijk… Daarvoor zullen we moeten volhouden. 

18 JAAR WACHTEN! 

Als we de chaos achter de ontwikkeling van de titel passeren. Fans van de serie hebben maar liefst 18 jaar gewacht om recht te hebben op deze titel. En gelukkig vinden we ons duo Shenua en Ryo nog steeds op zoek naar de moordenaar van zijn vader. Maar voeg aan dit alles veel zijplot toe en je hebt een scenario dat het avontuur uiteindelijk moet afsluiten. Het probleem met deze titel is dat het bevroren is in de jaren 2000. We zijn ver verwijderd van de grote huidige producties. We zijn hier op wat de schepper wilde creëren en niets meer. We zijn hier dus niet op een suite gemaakt in vierkant Enix met graphics van mad madman, maar meer op een eerbetoon aan de tijd van de Dreamcast. Het is dus aan jou om vol te houden, want het zal niet iedereen bevallen.

UIT EEN ANDER TIJDPERK.

Het probleem met Shenmue 3 als we de graphics overslaan, is dat het ontdekkingsplezier biedt, vermengd met de frustratie van de algemene gameplay. Je wordt op elk moment geleid om het onderzoek uit te voeren om eindelijk het einde van je avontuur te hebben. Behalve dat de gameplay een spiegel is van wat we 20 jaar geleden deden, spelers niet overtuigt om meer geïnteresseerd te zijn. En dat is jammer, want het verhaal dat de titel ons wil vertellen is goed en boeiend. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de algemene gameplay je duizend acties vereist om een object op te pakken of een interactie te maken, wat frustrerend mogelijk is als je van alle kanten wilt kunnen genieten van wat de titel te bieden heeft. We zullen onze tijd doorbrengen met woedend over het moeten doorzoeken van een lade of het moeten opeten van alle dialogen zonder middelen van de schippers. Tot slot is Shenmue 3 meer een eerbetoon aan het geweldige tijdperk van de Dreamcast die ons liet zien dat de console wat in de buik had. Maar op de huidige generaties met onze nieuwe manier van gamen is het volledig gedateerd en mislukt. We moeten hem echter niet al het onrecht in de wereld geven. De titel probeert nog steeds zijn verhaal over te brengen, ook al doet het dat op een frustrerende en onhandige manier. De oudsten van ons zullen nog steeds genieten van het bekijken van de titel, de jongsten zullen hun paden passeren en de deur sluiten voor een serie die de concurrentie wist te verpletteren in de hoogtijdagen van de Dreamcast.

LAISSER UN COMMENTAIRE

S'il vous plaît entrez votre commentaire!
S'il vous plaît entrez votre nom ici