Test – Shin Megami Tensei III Nocturne HD – Oud maar goud!

0
151

Als we weten dat er een Shin Megami Tensei V op Switch komt, biedt Sega ons een HD-remaster van een van de meest cultafleveringen van de serie. In eerste instantie werd de titel in Europa uitgebracht onder de naam Lucifer's Call op PlayStation 2. Het is officieel het 3e opus van de saga. Laten we samen eens kijken of deze versie een ode is aan de basismaterialen! (We hebben de game getest op PS5 in de PS4-versie. We zullen het dus niet hebben over laadtijden.)

Een donker en leeg Tokio. 

Shin Megami Tensei III Nocturne HD Remaster van zijn volledige naam is vrij moeilijk te zeggen, net zoals het moeilijk te overwinnen is. We hebben het hier over een vrij hardcore RPG-franchise die aan de oorsprong lag van de Persona. Shin Megami heeft een spin-off gehad over het aanbieden van een andere visie op de eerste titel die later ook recht heeft op een spin-off die Persona zal heten. Wat betekent dat we nu uitkomen op twee totaal verschillende series. Als de Saga Persona erg kleurrijk en met veel humor is, is SMT het tegenovergestelde. We bevinden ons meer in een totaal post-apo wereld waar de mensheid tot niets is gereduceerd. In SMT III spelen we als een student die wordt getransformeerd in Mi-Demon om deze kameraden te kunnen vinden en ook het gevaar van de wereld onder ogen te zien. Over de wereld gesproken, het is beperkt tot een Tokio dat vernietigd en opgesloten is in zichzelf en een bol vormt. Behalve dat de demonen niet de enigen in het spel zijn. We zullen facties vinden die er alles aan zullen doen om een grote macht in handen te krijgen. Want ja, je bent niet de juiste, want het is chaos. Een entiteit die in het midden van de kaart aanwezig is, heeft energie nodig om de krachtigste de kracht te bieden om de wereld naar zijn beeld te hervormen. Je doel zal zijn om een handje te helpen aan een mysterieuze man die je tijdens je avontuur zal volgen.

Het doet pijn!

We gaan niet liegen, SMT III is moeilijk, als het de klassieke turn-based RPG-mechanica neemt, vinden we zoveel zwakte en kracht in de soorten monsters dat we te allen tijde een veelzijdig team moeten hebben. Om dit te doen, heb je recht op de grote klassieker van de serie. Namelijk monster recruitment, fusion en level woman. Aan de kant van de held kun je tijdens je avontuur weer kracht assimileren en je statistieken en kracht volledig veranderen op basis van wat je jezelf uitrust. Dit zal soms een duidelijk voordeel hebben, maar vereist dat je het hele spel doorzoekt om ze allemaal in handen te krijgen. Grafisch heeft de titel een mooie kleine facelift ondergaan die het op de huidige consoles goed te doen maakt. Maar heeft vooral veel nieuwe content zoals DLC die niet in onze basisversie of in de Japanse versie zat. Maar ook nieuwe moeilijkheidskeuzes als easy mode. Wees voorzichtig, makkelijk volgens SMT III zal je niet redden van een paar nederlagen, het is zeker makkelijker, maar houdt de basistyperegels van monsters. Dus als je een team volledige fysieke schade hebt tegen een monster dat een totale verdediging heeft … Je gaat gewoon huilen. Tot slot is SMT III een titel die we moeten doen als we een fan zijn van de saga of JRPG op de oude manier. De titel is veelomvattend en uitgebreid. Maar het biedt ook een aangrijpend en volwassen verhaal dat ver afstaat van wat de Persona-saga biedt. Het zal je in ieder geval een beetje laten wachten voor de release van SMT V!

LAISSER UN COMMENTAIRE

S'il vous plaît entrez votre commentaire!
S'il vous plaît entrez votre nom ici