TEST – VERSNELLINGSTACTIEKEN

0
118

In de serie verrassingsspellen. Gears Tactiek! Een titel kwam uit geen enkele partij die verrassend was. Als de titel in een 9000 graden gaat, draai dan naar een ander genre. Dit had iets om de fans van de serie te verbijsteren, omdat de versnellingen titels zijn die een beetje geen hersenen vragen om koste wat kost te schieten en het bloed te laten stromen zonder vragen te stellen. Maar waar deze titel iets te bieden heeft aan de glimlach, is dat het op wonderbaarlijke wijze de codes en het DNA van Gears aan deze aflevering-tactiek weet te bieden.

TERUG NAAR VROEGER. 

We zijn niet slecht tijd voor Gears eerste van de naam. Hier volgen we liever de tegenslagen van Gabe Diaz, een monteur opgesloten in zijn kleine bunker die niets van iemand vraagt, behalve dat we hem vrede neuken. (En trouwens is hij diaz' vader in Gears 5) behalve dat hier zijn rust van korte duur is omdat er net een bevel is gevallen en we hem naar het slagveld sturen. En geleidelijk aan zal hij zijn kleine team opzetten om zijn missie uit te voeren. Tussen de cultreplica's van de bioscoop en andere carbon kopieën van bekend personage. De titels zetten het pakket recht op badass-helden en goed stereotiep als we willen. Als we de oorsprong van veel gebeurtenissen die in de andere versnellingen worden verteld te zien krijgen, heeft het verhaal moeite om echt van de grond te komen. Het is echter interessant om het waarom te leren van hoe de dageraadstraal niet te gebruiken. Maar alleen voor degenen die fans zijn van de serie en de lore van versnellingen verder willen graven. We zijn verre van een grote productie, maar het geheel werkt vrij goed en is te bekijken. Maar hé, we zitten niet in een TPS-actiegame. We zitten op een tactische titel zoals een Xcom ons zou kunnen bieden. En daar gaan we het nu over hebben.

HET IS NIET BELEEFD EN BOVENDIEN IS HET MOOI…

Nou, we gaan het niet ontkennen, Gears Tactics is prachtig. Maar bovendien slaagt het er bijna in om ons de Scom-serie te laten vergeten met zijn intuïtieve gameplay die strategie combineert met versnellingselementen. Elk niveau biedt je de mogelijkheid om 4 eenheden mee te nemen en deze zullen zichzelf moeten plaatsen en hun acties moeten gebruiken op basis van het aantal AP's. Het is dus aan jou om te gaan dekken en aanvallen of niet afhankelijk van de mogelijkheden. Hoe meer level je eenheden levelen, hoe veelzijdiger ze zullen zijn in gevechten. Het geheel werkt dus goed en blijft boeiend. Dan zijn de kleine verwijzingen naar de serie divers. Zoals het gooien van een granaat in een sprinkhanenput om deze te sluiten en te voorkomen dat er andere vijanden komen. Het geheel is continu dynamisch en duurt om je een goed moment te houden om je keuzes te maken.

HET IS CARROSSERIE!

We hadden het erover, maar elke eenheid is aanpasbaar. Bij elke levelklim moet je vanaf het punt van verbetering een talentenboom plaatsen die je personage onmisbaar maakt voor het gevecht. Om nog maar te zwijgen van het feit dat je ze ook moet uitrusten met bepantsering en wapens die bij je speelstijl blijven. Het nadeel zal vooral komen dat de uitrusting zal worden teruggevonden in kisten die in het spel en aan het einde van de missie worden gevonden met willekeurige inhoud. En toen wilden we voor het eerst schreeuwen tijdens het zingen: LOOTBOX. Maar uiteindelijk is dat niet zo. Bepantsering is zeker essentieel, maar er is altijd een manier om het zonder een specifiek stuk te doen. En gelukkig maar. Bovendien geen manier om ze via een creditcard te kopen. (OEF) Dan in het echt… Je zult vaak gewoon een personage moeten rekruteren, zijn harnas stelen en hem weggooien voor de volgende rekrutering … Truc die elke keer werkt…. Ten slotte is Gears Tactics een goede game die het DNA van XCOM overneemt door het te vullen met Gears. En het werkt best goed, ook al kun je je soms helemaal niet onderdompelen in het verhaal. Maar voor de rest doet de titel het zonder twijfel en veel beter dan andere series die hebben geprobeerd de stap naar tactiek te zetten.

LAISSER UN COMMENTAIRE

S'il vous plaît entrez votre commentaire!
S'il vous plaît entrez votre nom ici