TEST – YAKUZA REMASTERED COLLECTIE

0
137

De yakuza saga is tot een einde gekomen met yakuza 6. En verrassing, een nieuw opus met een nieuwe gameplay zal binnenkort het levenslicht zien. In de tussentijd bood Sega ons de prachtige Kiwami 1 en 2 aan die spelers konden onderdompelen of terug konden duiken in het universum van de saga die cult is geworden. Sega is er echter niet en biedt de Remastered Collection aan met afleveringen 3, 4 en 5. Goed dat ze allemaal niet beschikbaar zijn bij de lancering van de collectie, het zal even moeten wachten om de afleveringen bij de collectie te zien. We verwelkomen echter het gebaar om het hele avontuur op PS4 (en binnenkort One) nieuw leven in te blazen.

YAKUZA 3!

Yakuza 3 is een direct vervolg op Yakuza 2 of Kiwami 2. We vinden Kiryu aan de Okinawa kant ver van het Kamurocho district waar hij een weeshuis heeft geopend. Behalve dat hier, de draak van Dojima zijn verleden terug zal zien komen om hem eraan te herinneren en hem terug te drijven naar deze buurt waar hij deze eerste sporen als Yakuza maakte. Als het begin ons meer wil weten, moeten we weten dat Yakuza 3 ook de aflevering is die het minst geavanceerde scenario van de saga heeft. We vonden dat de serie een beetje in de lengte en het cliché ging. (Wat niet het geval zal zijn voor het vervolg. ). Remastered verplicht, de titel heeft veel correctie ondergaan in deze en andere teksten. Maar verwacht geen Franse versie. De titel blijft in VOSTFR keer op keer. Jammer als we weten dat Judgement kort daarvoor met hem uitging en recht had op zijn VOSTFR. Aan de grafische kant, verwacht geen Kiwami of Yakuza 6. We hebben gewoon recht op een HD-upgrade van de titel die 10 jaar eerder is uitgebracht op de aandelen. Maar gelukkig hebben Yakuza-titels altijd recht gehad op geweldige ontwerpzorg, wat de titel zeker een wat gedateerde uitstraling geeft, maar volledig speelbaar en aangenaam in 2019. We zijn nog lang niet de remaster van Shenmue. Yakuza is een serie die altijd voorop heeft gelopen ten opzichte van de concurrentie en die vandaag de dag nog steeds te zien is. Gameplay-niveau, de titel is ook niet verplaatst. Dus als je van yakuza 0 komt, is alles in orde. Maar als je weer van Kiwami komt, voel je een lichte stijfheid in de besturings- en gevechtsfasen. De andere zwarte vlek van deze yakuza 3 zat ook in de diversiteit aan spelaanbod. Voorheen hadden we recht op op afstand bedienbare races, arcade, … Hier blijft alles behalve de arcade op het programma staan. Jammer als je weet dat dit allemaal de kracht van de titel was. Daarna zou het voor de studio moeilijk zijn geweest om dat in deze editie toe te voegen. Goed als bonus, weet dat censuur uit de boot is gevallen! Eindelijk een versie die precies vertelt wat ze wil vertellen. Merkte ook op dat sommige side quests ook hun uiterlijk zagen omdat het onmogelijk was om ze op dat moment toe te voegen vanwege beperkingen. Tot slot heb je iets te doen in de activiteiten die in deze yakuza 3 worden aangeboden. Als je net als wij bent, ga je meer tijd besteden aan de minigames en activiteiten dan aan het verhaal zelf. Wat, we hebben het recht om 9 uur Outrun te doen als we dat willen….

[UPDATE] YAKUZA 4!

Yakuza 4 is de laatste kleine toevoeging aan de collectie voor yakuza 5 in februari 2020. De titel bood destijds een nieuwe adem aan het verhaal met niet 1 enkel personage, maar 4 personages in totaal. De titel die onze held weer op het verkeerde pad wilde brengen, moest een originele manier vinden dan een simpele bendeoorlog. Daarom ontmoet Kiryu deze keer Seajima die gevangen zit vanwege de moord op yakuza-rivalen, Tanimura die een zaak onderzoekt en Akiyama de woekeraar. De kracht van de aflevering was dat naarmate het avontuur vorderde, we van de ene held naar de andere overschakelden om meer over elke held te leren. Verwacht wendingen en bochten bij elke schakelaar om het ritme elke keer te breken. Dat was de grote kracht van deze aflevering. Zonder alle activiteiten die tijdens het avontuur worden gepresenteerd mee te tellen, heb je de meest complete titel van de serie en ver voor yakuza 6. HET grote pluspunt van de titel is dat waar Yakuza 3 behoorlijk wat laadtijd had, Yakuza 4 een stuk minder heeft. Tel daarbij op dat de titel in zijn geheel minder rigide is, we hebben een bijna perfecte titel. We zullen het jammer vinden dat dit opus geen recht heeft op een Kiwami-versie die veel beter hulde aan hem zou brengen. Dan is de titel gelukkig minder rigide, elk personage heeft zijn eigen vechtsysteem. Het is noodzakelijk dat het geheel volgt en exotisch is bij elke passage van het ene personage naar het andere. We kijken ernaar uit u in februari te zien om u het laatste deel van de test en ook onze eindscore te geven! In de tussentijd kunnen we deze collectie alleen maar aanbevelen. U krijgt meer dan uw geld en voor een bijna onbeperkte levensduur in deze activiteiten! Een serie die iedereen in zijn cultgamecollectie zou moeten hebben.

LAISSER UN COMMENTAIRE

S'il vous plaît entrez votre commentaire!
S'il vous plaît entrez votre nom ici