Test – Legend of Mana: Een remaster met authentieke smaak.

0
87

In de reeks games die nooit in Europa zijn uitgebracht, kunnen we Legend of Mana gemakkelijk noemen. Titel die alleen al laat zien dat het mogelijk is om de invoeging in het videospel te maken. De Seiken Densetsu saga (geheim van mana) die de spin-off van Final Fantasy wil zijn (in ieder geval de eerste). Legend of Mana is wanneer hij de spin-off is van de Seiken-saga. Een leuke puinhoop dus om de fans kwijt te raken. Als de titel origineel en kleurrijk was, laten we eens kijken of het nog steeds werkt in 2021! 

De geschiedenis van de geschiedenis. 

Het verhaal speelt zich af na de Grote Oorlog voor Mana Energy. We bevinden ons in de wereld van FaDiel waar de manaboom een legende is die voor kinderen wordt geteld. Behalve dat verschillende gebeurtenissen geleidelijk de loop van de geschiedenis zullen veranderen. Je zult vooral naarmate je avontuur vordert de verwoestingen van deze oorlog ontdekken. Met nogal wat ontvolkte plekken waar alleen ruïne en zand overblijven. Dat is ook het belang van de titel. Het spel is verdeeld in vele quests en de startkaart leeg. Je zult op zoek moeten gaan naar relikwieën om het weer op te bouwen. En allemaal gezichtsloos echt impact hebbend op scenarioniveau, maar waardoor je het kunt bouwen volgens je wensen. Je zult snel een reeks missies kunnen uitvoeren die niets te maken hebben met de hoofdmissie. Want hier zitten we niet in een dirigistische titel, we zullen je nooit de hand geven om je te begeleiden, je bent de enige verteller van je keuzes. Uiteindelijk is dit alles vooral opgezet om te verbergen dat de titel is opgedeeld in 4 ultras vatas verhaalbogen. Wie, als je wilt of niet, je zal leiden naar de verschillende geschiedenissen van volkeren. Maar weet dat je de 3 verhaallijnen niet hoeft te doen, je kunt ook naar het laatste hoofdstuk van het begin van de titel gaan en het spel haasten. Maar dan verlies je al het sociale en bouwkundige aspect van de titel. Zonder te vergeten dat je verschillende kleine wezens kunt opvoeden zoals in de minigames van Sonic adventure of je moest een klein apparaat op de console aansluiten. Hier is dat ook het geval, maar het wordt geëmuleerd door je console. Aan de kant van het vechtsysteem kon de jongste grote frustratie vinden. Maar je moet je voorstellen dat de gevechten plaatsvinden op een groot dambord of dat elke zet je een doos vooruit doet gaan. Als je dit eenmaal begrijpt, zul je gemakkelijker aan de slag kunnen met het systeem dat totaal anders is dan een geheim van mana. De titel is veel tactischer.

Maar wat is er nieuw? 

Aan de ene kant vinden we veel optiebeoordeling die niet slechter is, maar ook decoraties volledig vernieuwd om aangenamer te zijn. Zelfs als onze tekens dit aangeven door de pixelweergave te behouden. Het is echter mogelijk om terug te komen met pixeldecoraties … Maar wie zou dat willen doen? Er is ook een optie om alle gevechten van het spel over te slaan. Wetende dat de evolutie richting ons niveau gaat, is het geen slechte zaak om van het verhaal te genieten zonder duizenden frustrerende gevechten te hoeven doen. Behalve de eindbazen die verplicht blijven, want belangrijk voor het verhaal. Voor de rest vinden we ook een soundtrack die helemaal vernieuwd is en die de oren pleziert! Een juweel van nostalgie. Tot slot is deze Legend of Mana meer voor de oude fan die een scheut nostalgie wil nemen of degenen die destijds niet de kans hadden om de titel te maken. Voor de jongste zal de titel te frustrerend zijn en met totaal verouderde mechanieken. We zullen het jammer vinden dat de remaster zo basic is en geen extra content biedt om de levensduur te verlengen.

LAISSER UN COMMENTAIRE

S'il vous plaît entrez votre commentaire!
S'il vous plaît entrez votre nom ici