Test – Alex Kidd in Miracle World DX – Een frustrerende remake zoals destijds…

0
127

In de reeks titels van mijn fan is er een die me heeft gemarkeerd, omdat ik het gewoon nooit heb afgemaakt en het was ook … Mijn eerste consolegame. Ik heb het natuurlijk over de titel, Alex Kidd In miracle world. Titel volledig uitgebracht tijdens de consoleoorlog tussen Sega en Nintendo. Als de titel maar liefst 35 jaar later in de afgrond van Sega-titels viel, keert de titel nu terug in de vorm van een remake.

Visuele remake…

We namen alles terug en maakten het mooier. Dat is, in een paar woorden, wat deze remake is. De titel bewaart alles wat ons vandaag de dag deed herinneren. Actie, platforms, verkenning, voertuigen, winkel en JANKENPON! Het volstaat om alles te zeggen wat Mario op dat moment niet had. Want we zitten hier op een titel die bedoeld was als conclusie van Mario. Maar naast dit alles behouden we ook de gameplay, namelijk sprongen waar geanticipeerd op moest worden en tot op de millimeter. Wat mensen toen en nog steeds snel frustreerde… (Noot van de redactie, ga gewoon naar mijn stream op de titel om het te begrijpen) De kant die ik vooral in de titel leuk vond, was dat de baasgevechten onderdelen waren van Pierre Feuille Ciseau. Of Jan Ken Pon in het Japans. Vervolgens zullen dezelfde bazen beslissen om in geval van nederlagen in eenvoudige gevechten naar de handen te komen zodra we de strategie hebben begrepen. De titel of titel had een facelift kunnen krijgen, dan was het voor ons de gameplay geweest. Nou, nee. We behouden al het zout en de hardcore van de periodetitel. En misschien is dat ook wel wat het sterk maakt. Maar de ontwikkelaar (s) zijn vriendelijk geweest, is dat ze een oneindige levensoptie hebben toegevoegd die vanaf het begin beschikbaar is. Die hebben we natuurlijk gebruikt voor deze test. Want de hele titel herstarten na drie doden zou te frustrerend zijn geweest.

Maar waarom dan een remake? 

Omdat het nog steeds veel elementen toevoegt, tussen verschillende bonuslevels, nieuwe overgangen, oneindige levens… Vooral het grafische werk moet worden opgemerkt dat een tweede wind biedt aan de titel door het mooi te maken als een vrachtwagen! De titel is gewoon subliem voor de ogen met animaties bovenaan. De bonussen om te ontgrendelen zijn echter nogal mager, omdat ze alleen een boss rush en emulatie van de originele titel bieden. We hadden graag iets meer een eerbetoon gebracht aan deze titel die het geduld van duizenden spelers tot niets heeft teruggebracht. In ieder geval raden we de titel aan aan de nostalgici en nieuwsgierige. Maar als hardcore titels niet jouw cam zijn, voorbij je weg. Tenzij de prachtige 2D-titels je cam zijn. In ieder geval hebben we een naamloos genoegen genomen om deze titel eindelijk af te maken… meer dan 20 jaar later. (Ja, ik heb het spel niet gekregen toen het werd uitgebracht, ik ben geen dinosaurus …)  

LAISSER UN COMMENTAIRE

S'il vous plaît entrez votre commentaire!
S'il vous plaît entrez votre nom ici