Test – Resident Evil Village – Een Grou Grou !

0
130

Na een bocht van 360 graden met de geweldige Resident Evil 7 is Capcom terug met Resident Evil Village. Het vervolg van de avonturen van onze goede oude Ethan Winter. We blijven altijd bij deze FPS-weergave en we verlaten Louisiana voor Europa! Met als bonus Vampier, weerwolf en al het andere dat je dood wil…

Het dorp…

Als de Resident Evil-serie een tijdje alle kanten op was gegaan, weten we dat eResident Evil 7 de basis had gelegd voor een nieuw genre voor de serie. En daar neemt Village het over. Zonder al te veel spoiler begint het verhaal wanneer Mia een verhaal vertelt over het dorp van schaduwen. Behalve dat hier, als het paar de pagina lijkt te hebben omgeslagen, het in werkelijkheid niet zo is. En het is in deze sfeer dat de titel je beetje bij beetje zal meenemen om het genoemde dorp te ontdekken. Als het begin van de titel vooral een overlevingsverhaal is, zullen we heel snel de mechanica begrijpen om onze achtervolgers te vertragen of te ontsnappen. Survival game verplicht, we zullen de titel beginnen met een verminderd arsenaal. Dit zal je dwingen om keuzes te maken voor je overleving. Over het algemeen voelt het echt alsof we een Resident Evil 4 tribute-titel hebben. Want de titel draait meer om actie dan puur overleven. We vinden ook in eerbetoon buiten het Europese dorp, een handelaar die tegen betaling uw wapens, inventaris … Bovendien heeft de inventaris ook veranderingen ondergaan, afgezien van de dozen om in te vullen voor je wapens, verzorging en munitie. Er is een ander tabblad verschenen voor het vaartuig waar bepaalde bronnen worden geplaatst, een belangrijk objecttabblad met de objecten waarmee je verder kunt komen in het verhaal en de schatten die er zullen zijn om te worden doorverkocht. Keerzijde in het verhaal, de pure en simpele verdwijning van de kist. En het zal meer dan één frustreren!Ten eerste kunnen we onze oorlogswapens niet opslaan en ons dwingen ze door te verkopen en ze vervolgens tegen een hoge prijs terug te kopen. Integendeel, we hadden graag gezien dat de objecten die buiten de inventaris waren geplaatst, op de grond waren geplaatst en niet eenvoudigweg waren verwijderd.

Aan de bewapeningskant vinden we de klassieke pistolen, pompen, granaatwerper, granaat, machinegeweer … Niets nieuws op het dorpsplein. Het niet hebben van grote nieuwigheden betekent echter niets nieuws. Omdat je bewapening je in elke situatie zult veranderen dankzij een bestiarium dat veel completer is dan RE7. Tussen weerwolven, vampiers, de ondoden… En hun versies over leger, je zult iets te doen hebben. Zelfs als de titel van plaats wisselt, spelen ze niet allemaal op de pure spanning. Het kasteel van Dimitrescu zal bijvoorbeeld veel aangrijpender en griezeliger zijn dan 10 keer het dorp oversteken. Idem dito aan de kant van de moeilijkheidsgraad, in easy rijd je op het spel. Normaal gesproken zullen we iets meer aandacht besteden aan zijn gezondheid en munitie. Maar in Hardcore of Village of Shadows… We huilen bij elke verdwaalde kogel.

De kunst van het macabere. 

We gaan niet liegen, welke versie je ook gaat nemen, de RE Engine toont zijn volledige potentieel. Zelfs als de pc- en Next Gen-versies degenen zullen zijn die alleen kunnen worden geadviseerd alleen voor de hogere framerate en Ray Tracing. We betreuren het echter dat Ray Tracing niet tot het maximale van zijn potentieel wordt gepusht in de titel. Tot slot zullen we het jammer vinden dat Resident Evil Village zich te veel richt op zijn centrale HUB, het dorp. We hadden graag gezien dat het aan de ene kant meer uitgebuit of groter en gevarieerder was. Vooral omdat sommige delen van de titel groter zijn dan andere om geweldige gang te bieden. Zeker met een geslaagde sfeer, maar te lineair. We zullen echter niet liegen, terugkeren naar Resident Evil PS5-controller in de hand was een waar genoegen dat we op geen enkele manier zullen ontkennen. Vooral omdat we er momenteel nog steeds mee bezig zijn om alle bonussen vrij te spelen en de huurlingenmodus te verpesten!

LAISSER UN COMMENTAIRE

S'il vous plaît entrez votre commentaire!
S'il vous plaît entrez votre nom ici